Зареждане

Спрягат следващия противник на Канело - англичанинът Джон Райдър

Спрягат следващия противник на Канело - англичанинът Джон Райдър
Публикувано на: Декември 7, 2022 в 00:00 ч
Бъдещето на Канело Алварес става все по-ясно с всеки изминал ден.

Ръководителят на Matchroom Boxing Еди Хърн заяви, че безспорният шампион в супер средна категория Алварес е „много вероятно“ да се изправи срещу Джон Райдър през май в САЩ, Обединеното кралство или Мексико и че вече са започнали дискусии за потенциалната битка с мениджъра на Алварес и негов треньор, Еди Рейносо.

Алварес (58-2-2, 39 КО) в момента се възстановява от операция на лявата китка. Миналия месец боксьорът каза, че терапията върви добре и че иска „битка за загрявка“, преди да се изправи срещу Дмитрий Бивол в реванш през септември 2023 г. с надеждата да отмъсти за второто си поражение в кариерата.

Райдър (32-5, 18 КО) живее във Великобритания и се радва на успешна година през 2022 г., побеждавайки Даниел Джейкъбс със съдийско решение през февруари и Зак Паркър с технически нокаут в пети рунд през ноември.


С победата над Паркър – който беше принуден да се оттегли от битката поради счупена дясна ръка – Райдър спечели временната титла на WBO в супер средна категория и стана задължителен претендент на WBO за титлата на Алварес.

34-годишният Райдър има загуби от хора като Калъм Смит, Роки Филдинг и Били Джо Сондърс – противници, които Алварес е побеждавал.

„За щастие, възможността се появи за Джон Райдър. Той имаше страхотна година“, каза Хърн, който е мениджър на Райдър. „Ако Канело Алварес търси тази междинна битка за титла на WBO, бих се радвал да поканя Канело Алварес в Обединеното кралство. Би било огромно събитие за британския бокс. Мисля, че и той би го харесал и мисля, че Джон Райдър заслужава тази възможност след годината, която имаше и победите, които натрупа. Така че се надявам, че можем да направим това да се случи.

Emirates е фантастичен стадион за Канело срещу Райдър. Уембли, разбира се, е домът на големите битки. На всеки голям стадион британските бойни фенове биха се радвали да видят Канело Алварес в Обединеното кралство. Можем да направим нещо наистина специално. Това може да е нашият шанс да доведем Канело в Обединеното кралство. Би било невероятно. Ще видим дали можем да го привлечем.”


Рейносо е склонен да се съгласи за мача.

„Райдър излиза от добра серия и имаше няколко добри двубоя. Ще се подготвим за тази битка“, каза Рейносо пред iD Boxing. „Това е интересен мач срещу човек, който натиска напред и е агресивен. Той печели напоследък много битки и това ще бъде интересен сблъсък.”

Райдър очаква с нетърпение възможността да се бие и с Алварез.

„Ще бъде нещо голямо. Той е глобална суперзвезда и би било невероятно да го докарам в родния ми град“, каза Райдър пред iD Boxing. „Бих отишъл в Гуадалахара или Акапулко, за да се бия с него. Да, ако има вариант, ще се бия с него където и да е.

Ако Канело се оттегли аз ще бъда световен шампион, но не искам да бъда световен шампион, без да съм го заслужил. Искам да се бия с него. Искам да се бия с добър шампион и да изляза, да ме забележат и да събера всички признания."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес