Зареждане

Spence: Доказах се, нека Thurman се бие с мен

Spence: Доказах се, нека Thurman се бие с мен
Публикувано на: Май 30, 2017 в 10:24 ч
 
Само няколко минути, след като спечели първата си световна титла, Errol Spence Jr. насочи вниманието си към добавянето на още две титли в автобиографията си.
 
Spance призова непобеденият шампион на WBA/WBC в полусредна категория Keith Thurman веднага след като победи Kell Brook в 11-ия рунд в събота вечер, за да спечели титлата на IBF в същата категория в Шефилд, Англия.
 
"Вече дълго време предизвиквам Keith Thurman да се бием", заяви Spence пред Jim Gray още на ринга след двубоя. "Времето дойде. Казваше, че първо трябва да се докажа. Е, туко-що победих така да се каже най-голямото име в дивизията - Kell Brook. Така че сега, Keith Thurman, знаеш, излез. Време е да се бием!"
 
В мач между Thurman и Spence ще се съревновават двамата най-добри боксьори в дивизията, но биткакта не се очаква да се случи в скоро време.
 
Thurman (28-0, 22 KOs, 1 NC) от Клиъруотър, Флорида, претърпя операция миналия месец, за да премахне костици от десния си лакът като съобщи, че това ще го изкара от ринга за поне шест месеца. 28-годишният боксьор най-вероятно няма да иска да се бие със Spence още в първия си мач след такава операция и толкова дълга пауза, което изпраща мача по някое време през 2018-та година. 
 
 
Spence може да се бие с всеки, когото иска в следващия си мач, защото няма задължителна защита на титлата си. 27-годишният Spence (22-0, 19 нокаута) от ДеСото, Тексас, бе задължителният претендент на Kell Brook (36-2, 25 нокаута) и го отказа в 11-ия рунд, след като англичанинът не можеше да продължи битката, защото изпитваше трудности да вижда с лявото си око.
 
"Целта е да обединя титлите", каза Spence пред Sky Sports Box Office. "Искам да се бия с Keith Thurman, а след това с Manny Pacquiao. Искам да се бия с шампионите, за да обединя титлите и да стана безпорен шампион."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес