Зареждане

Showtime: Успехът на Mayweather и McGregor може да доведе до нови кръстосани битки

Showtime: Успехът на Mayweather и McGregor може да доведе до нови кръстосани битки
Публикувано на: Септември 11, 2017 в 14:00 ч
 
Сега, когато боксовата среща между Floyd Maywaether и Conor McGregor е вече в историята, феновете на бойните спортове могат да се върнат и да подкрепят желания от тях спорт, без да се налага да последват своите любимци в нови кръстосани битки.
 
Не бързайте със заключенията, казва Stephen Espinoza - вицепрезидент и генерален мениджър на Showtime Sports - тъй като в бъдеще биха могли да се организират нови битки между два различни бойни спорта, като се има в предвид огромния успех на срещата между Mayweather и McGregor.
 
"Един мой приятел ми писа след събитието [May/Mac] и каза, че това може да бъде като Super Bowl 1. Когато те направиха Super Bowl 1, никога не си помислига, че това ще доведе до създаването на NFL. Това беше обединяването на две различни неща.  Не казвам, че ще смесим бойните спортове в една организация, но е интересно само да си го помислим. Дали това е нещо, което ще се случи повече от веднъж?", заяви Espinoza в интервю за The MMA Hour.
 
 
Битката между Maywaether и McGregor продаде над 4,6 милиона телевизионни пакета. Stephen, обаче, знае, че не всяка кръстосана битка ще направи тези числа, но казва, че все още има няколко мача, които биха могли да се справят много добре.
 
"Мисля, че можете да копирате много неща от събитието на Maywaether и McGregor, но не можете да вземете всичко. Не можете да очаквате да бъдете на това ниво на успех или дори на половината на това ниво.", добави Espinoza.
 
"Те имаха перфектна буря от различни фактори. Мисля, че има ограничен брой спортисти, които имат желание и умения да се справят с това. Мисля, че това е бизнес възможност и за двете страни. Сега, на някакво ниво, зависи и от организаторите на ММА, дали това е нещо, което им се струва, че ще е от полза за тях и за техните спортисти в дългосрочен план. Но от нашата страна на масата мисля, че това е наистина интригуващо и бихме искали да направим още такива мачове."
 
След всичко казано от Espinoza, нека се замислим, че и доста от настоящите звезди на UFC са изразили желанието си да влязат в боксовия ринг. Дали UFC са готови да предоставят още един от своите шампиони на боксовия свят, това е друго нещо.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес