Зареждане

Шакур Стивънсън и Уилям Зепеда се споразумяха устно за мач

Шакур Стивънсън и Уилям Зепеда се споразумяха устно за мач
Публикувано на: Юли 31, 2024 в 07:59 ч
Екипът на Шакур Стивънсън се умори да чака оферта от Гервонта Дейвис, така че се насочва към двубой, който може да има още по-голяма развлекателна стойност.

Шампионът на три дивизии и на WBC в лека категория Стивънсън (22-0, 10 нокаута) е дал устно съгласие за следващ двубой с боксьора в леката категория - мексиканецът Уилям Зепеда (31-0, 27 нокаута), а Зепеда също е дал предварително съгласие, според боксов служител, свързан със сделката, който няма право да говори публично по въпроса, тъй като финансовите и други условия все още не са финализирани.

Къмтози момент най-вероятната дата и място за провеждане на двубоя е 12 октомври в Рияд, Саудитска Арабия, в рамките на главната файткарта на двубоя за безспорната титла в полутежка категория между непобедените руснаци Артур Бетербиев и Дмитрий Бивол.

Промоутърът на Зепеда Оскар Де Ла Оя и Турки Алалшикх от Саудитска Арабия намекнаха за двубоя в публикация в социалните мрежи, публикувана в неделя.

Въпреки че Де Ла Оя по-рано обсъждаше подписването на договор с американския сребърен олимпийски медалист от 2016 г. Стивънсън след изтичането на договора на боеца с Top Rank на 6 юли, според официално лице, свързано със Стивънсън, Стивънсън няма да подпише с Golden Boy Promotions на Де Ла Оя. Принудителното подписване на такова споразумение би било нарушение на Закона за Мохамед Али, според който подобни договорености имат принудителен характер.

Стивънсън се надяваше, че свободното му посредничество ще разколебае колегата му Дейвис, шампион в три дивизии, да сключи сделка, и във вторник в социалните мрежи се появи съобщение за такъв съюз. Но мениджърът на Стивънсън Джош Дъбин заяви, че след като другият съмениджър на Стивънсън, Джеймс Принс, е бил попитан от служител на Premier Boxing Champions дали Стивънсън се интересува от двубой с Дейвис и му е било отговорено с "да", обещаното обратно телефонно обаждане за преговори така и не се е състояло. Дъбин казва, че вече е изминала една седмица от обещаната дата за контакт.

Така Стивънсън се е обърнал към Зепеда, който на 6 юли в Онтарио, Калифорния, нокаутира в третия рунд Джовани Кабрера. Очаква се 28-годишният Зепеда да подложи блестящия в защита Стивънсън на сериозен тест, а превъзходната бързина на ръцете и краката на Стивънсън вероятно ще предизвикат Зепеда така, както никой друг съперник, когото той е срещал досега.

Ако двубоят стане факт, DAZN ще излъчи картата на 12 октомври в Саудитска Арабия.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес