Зареждане

Серафим Тодоров се връща на ринга, предизвика Мейуедър

Серафим Тодоров се връща на ринга, предизвика Мейуедър
Публикувано на: Юли 14, 2015 в 08:04 ч
Източник: novsport.com
Трикратният световен и европейски шампион и сребърен медалист от олимпиадата в Атланта през 1996 година Серафим Тодоров ще се опита да провокира настоящия световен шампион Флойд Мейуедър да се боксира с него, съобщава novsport.com. Това обяви в Пазарджик мениджърът на Тодоров Борислав Даскалов.

От три месеца 46-годишният боксьор е възстановил тренировките си след дългогодишно прекъсване, а от днес започва и десетдневна лагерна подготовка, обяви треньорът му Цончо Колев. По думите му целта е да предизвикат Мейуедър да излезе на ринга в "мач на честта", за да получи реванш за загубата от българския боксьор от преди 20 години.

Идеята е това да се случи на бенефисното шоу през следващата година, с което настоящият шампион ще се оттегли от професионалния бокс. Разчитаме най-вече на емоцията на боксьорите, които трудно преглъщат загуби, за които не са се реванширали, подчерта Цончо Колев.

Екипът на Серафим Тодоров вече е изпратил официални писма, а междувременно Тодоров, Даскалов и Колев ще пътуват до САЩ, където ще посетят някои от основните професионални боксови центрове в Лас Вегас, Лос Анжелис, Ню Йорк и Филаделфия.
 
"Мога да направя много сериозен мач срещу Мейуедър, ако ми се даде шанс и време да потренирам още 5-6 месеца", каза Серафим Тодоров.
 
"Природата ми е такава, че бързо влизам във форма, и затова със стриктен режим и по-сериозна подготовка, би могъл да стане един много приятен мач", допълни боксьорът.

По думите му след като е гледал скорошни мачове на Мейуедър, не бил особено впечатлен от нивото на шампиона.

На пресконференцията стана ясно още, че Тодоров има намерение да остане около пет години на професионалния ринг, след което да се заеме с треньорска дейност.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес