Зареждане

Сарафа се завръща

Сарафа се завръща
Публикувано на: Юли 7, 2015 в 17:32 ч
Източник: sportal.bg
Легендарният български боксьор Серафим Тодоров-Сарафа има готовност да се завърне на ринга още през този месец. Това може да стане на боксово шоу, което ще се състои на 28 юли в София. Все още не е ясно кой ще бъде неговият съперник, съобшава в-к "България днес", цитиран от sportal.bg.

Ветеранът, който вчера навърши 46 години, тренира усилено в Пазарджик. Той се готви под наставленията на бившия треньор на Алексей Петров и Бойко Борисов - Цончо Колев. Специалистът дълги години беше част от щаба на американската боксова легенда Бърнард Хопкинс, който държи рекорда за най-възрастен световен шампион в историята.
 
"Истина е, че Серафим се завръща - потвърди Цончо Колев. - Всичко това е резултат от шума, който се вдигна покрай последния мач на Флойд Мейуедър. Реално към този момент шансовете двамата да се срещнат са много малки, но нашата цел е да ударим американеца на емоционално ниво. Той иска да се оттегли непобедим. Единственият мач, който със сигурност му тежи, е загубата на олимпийските игри в Атланта '96 от Серафим Тодоров. Флойд казва, че ще се оттегли през септември, но това не ми се вярва."

Цончо Колев заедно с мениджъра на Серафим Тодоров - Боби Даскалов, вече са задвижили всички възможни механизми. В момента тече усилена кореспонденция с американски промоутъри и мениджъри, които да съдействат за срещата. В същото време Сарафа се е хванал много сериозно с връщане на старата си форма, която го изведе до три световни и три европейски титли. Той победи Мейуедър на полуфинала от олимпийските игри в Атланта в драматичен мач след 10:9 точки.

Сарафа направи и кратка професионална кариера, в която записа 5 победи и 1 загуба. Неговият последен мач беше преди 13 години.
 
"Имаме обаждания от Лугано, Швейцария, и от бившите руски републики, които се интересуват да организират мач на Тодоров - добави Цончо Колев. - Надявам се да направи 2-3 двубоя през 2015-а. Ще има боксови мачове в София към края на месеца. Не знам дали ще е готов, за да се завърне дотогава, но ако се чувства добре, ще се пусне."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес