Зареждане

Рой Джоунс: Не знам какво ще стане в битката Фюри-Усик

Рой Джоунс: Не знам какво ще стане в битката Фюри-Усик
Публикувано на: Февруари 22, 2024 в 19:00 ч
Тайсън Фюри ще влезе в тази битка като фаворит на хартия, но от друга страна, дори самият той няма да знае пред каква голяма заплаха е изправен.

Бившият шампион в четири категории Рой Джоунс-младши, посочва, че височината в бокса не винаги е абсолютно предимство. Александър Усик може и да няма нокаутиращата сила на предишните опоненти на Фюри, но той е два пъти по-бърз и точен. И този тип съперник може да създаде проблеми на боксьори като "Циганския крал".

Джоунс-младши няма идея какво да очаква в тази битка, но предпочете да тръгне с тълпата и да прогнозира победа за Фюри:

„Просто вижте какво стана Джошуа. Ако се изправиш срещу някой като Александър Усик, който е много умен, бърз и пъргав, трябва да промениш целия си стил за него. В това отношение Александър е просто изключителен и мисля, че той представя изпитание, пред което дори самият Тайсън не се е изправял преди. Мога обаче да говоря и обратното. Фюри е препятствие, с което Усик все още не се е сблъсквал. 

Той е доста пъргав за височината си и, освен това представяне срещу Франсис Нгану, той все още се смята за номер едно в тежка категория. Мисля, че ако използва физическите си параметри и забави опонента си, може да го нокаутира. Но наистина не знам какво ще стане. Нямам търпение да разбера.

Харесвам и двамата боксьори, но понякога просто трябва да вървиш с тълпата и да се придържаш към хартиените предположения, че големия ще победи малкия. Така че клоня повече към Фюри, но все още има много променливи и ще видим дали ще се справи с тях в самата битка.“, каза Рой Джоунс пред iFL TV.

Вие каква прогноза ще дадете ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес