Зареждане

Родни боксьори подгряват сблъсъка между Пулев и Джонсън

Родни боксьори подгряват сблъсъка между Пулев и Джонсън
Публикувано на: Април 14, 2017 в 07:52 ч
Източник: novsport.com
Йосиф Панов излиза на ринга срещу Борислав Занков в сблъсък от шест рунда, средна категория в зала "Арена Армеец" в София на 28 април. Боксовата среща ще подгрее публиката за зрелищния двубой на българския шампион Кубрат Пулев срещу американския му съперник Кевин Джонсън, по време на който Кобрата за първи път ще защитава своята Интерконтинентална титла на Световната боксова асоциация (WBA), съобщава novsport.com.
 
След впечатляваща поредица от четири победи Панов, по прякор "Пепелянката", е убеден, че ще триумфира и на боксовата гала вечер на 28 април в София.
 
"За мен няма друг вариант, освен да спечеля този мач", каза Панов. "Много по-бърз съм от Занков, но той е много здрав и има силен удар". "Ще е страхотно забавление за всички, които дойдат да гледат. Има много, които ще пътуват от родния ми град Плевен, за да гледат мача и няма да ги разочаровам".
 
Занков, който е от София, се очаква да има силна подкрепа в "Арена Армеец" във вечерта на сблъсъка. Един от неговите най-големи успехи на ринга е победата му с нокаут в Шотландия срещу Кени Дейвидсън. Сега обаче 28-годишният боксьор иска да представи шоу за публиката на родна земя.
 
"За мен е огромна чест да се боксирам на толкова голямо събитие в родината ми. Наистина нямам търпение да изляза на ринга", каза Занков. "Феновете могат да очакват много открита битка, изпълнена с екшън. Няма съмнение, че мачът ни ще е най-добрият за вечерта".

След срещата между Панов (6-3, 2 нокаута) и Занков (7-14, 1 нокаут) на ринга ще излязат Кубрат Пулев и Кевин Джонсън в битка за Интерконтинентална титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA). Кобрата се завръща в София след огромния си успех в родината срещу Самюел Питър на 3 декември 2016 г. и ще защитава колана си срещу бившия претендент за Световната титла Кевин Джонсън.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес