Зареждане

Рефер по бокс разкрива опити за подкупи с пари и проститутки

Рефер по бокс разкрива опити за подкупи с пари и проститутки
Публикувано на: Октомври 1, 2022 в 07:30 ч
Олимпийски рефер по бокс разкрива опити за подкупи с пари и проститутки, заявява, че „боксът е обречен“ 

73-годишният Бил Филипс е британски боксов съдия, който е работил на повече от 100 международни събития и е ръководил близо 30 000 боксови мача в кариерата си. Филипс беше първият британски съдия в последните 24 години, ръководил Олимпийските игри в Пекин.

Това обикновено би било повод за празнуване, но нивото на корупция и подкупи, на които беше изложен Филипс, не позволиха да има празници. Разказвайки за инцидент в Казахстан, Филипс споделя, че е бил изкушаван с проститутки веднага след пристигането си. 

По време на същото пътуване Филипс казва, че са му предложили 500 долара в брой в плик и е бил поканен на банкет, на който са участвали множество голи жени. 

„Все още си разопаковах багажа, когато чух почукване на вратата. И така, отварям и едно младо момиче, абсолютно зашеметяващо, стои там. Г-н Филипс (тя знаеше името ми), дойдох да ви правя компания. 

Казах „Не, добре съм, благодаря, след което тя си отиде. Тогава около час-два по-късно двама дойдоха на вратата. Започнах да се смея. Казах: „Не мога да се справя с един, да не говорим за двама.“ 

Женен съм от 48 години. Имам двама сина и осем внука. Но това не беше единствената причина да кажа „не“. Това е подкуп, нали ? Нямам нужда от всички тези глупости. Имах късмета да имам добри работни места. 

Също така обичам да мога да спя през нощта. Ако бях приел подкупи, боксьорите щяха да пострадат, а те винаги са били на първо място за мен. Работил съм в около 30 000 битки и нито един боксьор, не е прекарал нощ в болница. 

Страхувам се, че олимпийският бокс е обречен. Дори не мога да гледам олимпийския бокс по телевизията.“, каза Филипс пред The Times. 


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес