Зареждане

Радослав Росенов отпадна от корав канадец

Радослав Росенов отпадна от корав канадец
Публикувано на: Юли 29, 2024 в 13:31 ч
Снимка: БТА
Радослав Росенов отпадна на осминафиналите на олимпийския боксов турнир в Париж. Българският боксьор в категория до 63.5 килограма не успя да се справи с Уайът Санфорд от Канада, който е поставен като номер едно в тази категория. Санфорд спечели битката им с единодушно съдийско решение.

След предпазливо начало и двамата боксьори започнаха да си разменят точни удари. Росенов се опитваше да държи дистанция с прави удари, докато Санфорд контролираше центъра на ринга и изтласкваше българина към въжетата. Първият рунд беше спечелен от канадеца.

Във втория рунд Санфорд продължи да пресира Росенов и малко преди края на рунда след успешна комбинация българинът падна на земята, но бързо се изправи. И този рунд беше за Санфорд, който имаше повече точни удари.

В третия рунд Росенов се опита да атакува активно, но въпреки че нанесе няколко успешни удара, не успя да обърне хода на мача.

Санфорд, 25-годишен, спечели с единодушно съдийско решение и продължи към четвъртфиналите. Росенов, който е на 20 и дебютира на Олимпиадата, отбеляза, че е бил ударен няколко пъти в тила, но съдията не е реагирал.

Росенов завършва участието си с една победа и една загуба.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес