Зареждане

Радослав Панталеев с медал от световното по бокс

Радослав Панталеев с медал от световното по бокс
Публикувано на: Септември 18, 2019 в 15:41 ч
За първи път от 10 години насам мъжкият ни бокс спечели медал от световно първенство. Взе го Радослав Панталеев, който в категория до 91 килограма на шампионата в Екатеринбург си гарантира минимум бронз. На четвъртфиналите Радо победи категорично с 5-0 съдийски гласа Ерисланди Савон. Кубинецът е бронзов медалист от олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016.

Панталеев влезе в мача изключително уверено. Още в първия рунд той натисна съперника си и започна да работи много добре с удари в тялото. Във края на частта от носа на българина потече кръв, но това не го разколеба. Дори напротив – Радо започна да играе още по-агресивно и до края не остави никакво съмнение в превъзходството си. Така на полуфиналите в петък следобед Панталеев ще се срещне с руснака Муслим Гаджимагумедов.
 
 
Междувременно стана ясно, че треньорският ни щаб е подал контестация срещу резултата от мача на Даниел Асенов. Тайсъна бе видимо ощетен в четвъртфинала си срещу Шахобидин Зоиров (Узбекистан), като съдиите дадоха загуба за българина с 0-5.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес