Зареждане

Радослав Панталеев: Боксът ни прави дисциплинирани и силни - психически и физически

Радослав Панталеев: Боксът ни прави дисциплинирани и силни - психически и физически
Публикувано на: Март 23, 2018 в 16:50 ч

Несъмнено годината започва много добре за българския боксьор Радослав Панталеев.

През февруари той спечели златен медал на престижния боксов турнир "Странджа", разгромявайки съперника си на финала до 91 кг с 5:0. Панталеев бе подкрепян от цялата зала при играта му срещу иранеца Салар Голами, а след като взе титлата, той описа преживяното на турнира с едно изречение:
 
"Много силна тръпка и неописуема сладост и удовлетворение от постигнатото!"

В началото на този месец той записа нова атрактивна победа над двукратния световеншампион Клементе Русо, когото победи в петрундов мач в Ливърпул, който беше част от професионалните боксови серии.
 

 
Радослав разказва, че още от малък се е насочил директно към бокса.
 
"Тренирам бокс от 9-годишен. Баща ми ме заведе в боксовата зала и от тогава обикнах този спорт. Той е един от най-мъжките бойни спортове! Боксът прави трениращите дисциплинирани и силни - психически и физически."

Силната психика и силните удари, Радослав показва във всеки свой двубой на ринга. А в трудните моменти той се придържа към следната фраза:
 
"Ако се откажеш няма да стане по добре" - казвам си го и натискам, защото друг път към успеха няма!"

Въпреки отдадеността си на спорта, Радослав не си затваря очите за реалността в България - място, където за да постигнеш големи резултати, трябва да даваш в пъти повече от себе си.

И това важи с пълна сила за бойните спортове у нас.
 
"Боксът в много случаи е неблагодарен спорт... поне в България. Трябва да имаш неукротима воля и упоритост, за да постигнеш добри успехи, за да си заслужават всичкия труд и лишения, през които се минава!"

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес