Зареждане

Пулев - аут! Джошуа му намери заместник за 28-ми октомври

Пулев - аут! Джошуа му намери заместник за 28-ми октомври
Публикувано на: Октомври 17, 2017 в 07:22 ч

Добри новини за феновете на бокса, но лоши за българските фенове.

Кубрат Пулев официално отпада от битката си с Anthony Joshua на 28-ми октомври заради контузия в рамото, както вече съобщихме.

Добрата новина е, че все пак битка в края на месеца ще има, но ще е с друг опонент - Carlos Takam (35-3-1), който се съгласи да замени Пулев срещу английската звезда.

Ето какво каза мениджърът на Joshua, Eddie Hearn.
 
"Вчера следобяд получих обаждане от Kalle Sauerland, който ми каза, че Пулев си е контузил рамото и може би няма да може да участва в двубоя, което по-късно бе потвърдено от неговия лекар. Според правилника на IBF претендентското място отива в следващия в класацията, койот е Carlos Takam.

Когато двубоят ни с Пулев бе обявен, направихме сделка с лагера на Takam да започнат подготовка и да бъдат в готовност за тази среща. Когато им се обадих снощи бяха много щастливи и готови за екшън. Ситуацията е трудна за Joshua, който се готвеше специално за стила на игра на Пулев, а сега ще се изправи срещу съвсем различен боксьор. Това не се е случвало до момента в кариерата му, но ще бъде готов за всичко на 28-ми октомври."

Takam е 36-годишен французин от Камерун, който до момента не се е бил за голяма титла в бокса. Най-важната му победа до момента е над Tony Thompson през 2014-та, а има и равенство с Mike Perez. Последните две загуби на Takam са от настоящия шампион на WBO, Joseph Parker и от Alexander Povetkin. Той не е огромна звезда с апетит към завладяване на категорията, но е логичен заместник в случая.

За Joshua това ще е първи двубой от април насам, когато спря Vladimir Klitschko пред 90 000 фена в Лондон.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес