Зареждане

'Психопата' преди BKFC: Кой тъпак измисли боевете с ръкавици?! Боксът с голи ръце е истината!

'Психопата' преди BKFC: Кой тъпак измисли боевете с ръкавици?! Боксът с голи ръце е истината!
Публикувано на: Февруари 26, 2024 в 08:11 ч
Една от най-популярните личности в бойните спортове на Балканския полуостров - Васо "Psycho" Бакочевич, ще бъде участник в подглавното събитие на състезанието по бокс с голи ръце BKFC 58, което ще се проведе на 22-ри март в "Арена София".

34-годишният боец от Черна Гора е добре известен с дивите си битки в ММА, където има над 60 професионални мача, от които има 43 победи. Стилът му на игра е изключително агресивен и атрактивен - от тези 43 победи едва 7 стигат до съдийско решение.

Напоследък обаче Бакочевич пренася раздаването на юмруци в най-бруталния правилник - боевете с голи ръце, където намира своето призвание.

"Все още не съм спрял с ММА, но съм близко до това да спра с този спорт и да се отдам изцяло на боевете с голи ръце," сподели Васо за MMA.BG. "Имам близо 70 ММА битки и този правилник вече ми омръзна. Когато обаче опитах бовете с голи ръце професионално през 2020-та, разбрах че съм роден за това."

За Васо това ще е четвърти професионален двубой без ръкавици, като в предходните три той записва убедителни победи. Това обаче е дебют за "Психопата" в най-голямата организация на този правилник - BKFC.

"Обичам този правилник. Той е максимално реалистичен. 100% натурален както е в природата - да се биеш с голи ръце. Без шибаните ръкавички - изобщо не знам кой тъпак е измислил това с ръкавиците, но както и да е...

Подписах с BKFC, защото са най-голямата сцена за боеве с голи ръце в света... точно както е UFC за MMA."


Действително BKFC са лидерът в този набиращ бързо популярност правилник и правят най-големите и пищни събития в САЩ, Англия, Тайланд, Мексико, a вече за втори път и в България, благодарение на официалния представител на организацията за Европа, Любомир Геджев и LG Sports & Entertainment.

За Васо жаждата на феновете на бойните спортове за подобни битки е напълно очаквана:

"Всеки обича да гледа хубав бой както си трябва. Когато обаче свалиш ръкавиците, нещата стават още по-специални. Това е най-старата форма на водене на битка, а в същото време в момента е най-новата. Мисля, че това е само началото. Този спорт ще стане мейнстрийм."

ММА ветеранът не е чужд на тежките битки, но е научил това-онова от боевете с голи ръце. Залогът в тях е много по-голям, каквито са и нараняванията.


Затова и игровия му план е по-различен отколкото при ММА.

"Движение. Трябва да се движиш много. Един чист удар и си аут! Може да ти избият зъбите или лесно да получиш аркада и лекарите да спрат двубоя. А това не ми харесва... В ММА е окей - нека е така. Но тук искам да ни оставят да се бием докрай, дори и да сме с отворени аркади - няма какво да стане, това е просто кожа.

Изобщо подготовката ми за този тип битки е много по-забавна и ме прави щастлив. Когато трябва да се боря, да тренирам жиу-жицу, това ме отегчава. Когато обаче се готвя за олдскуул бой с голи ръце, това ме кара да ставам всяка сутрин от леглото щастлив, без значение колко пари имам в банковата си сметка... дали ще са милиони или дали ще е кръгла нула - едно и също е... обичам този вид битки и съм щастлив."

Васо е изключително опасен, защото освен че има много тежък удар, може и да носи на тежки удари.

Срещу него в кръглия ринг на BKFC 58 ще застане истински звяр от Египет - Рамадан Нууман, многократен шампион в няколко тежки спорта като кикбокс, муайтай, жиужицу и ММА шампион в две организации.


"Психопата" обаче не е впечатлен от богатата визитка на опонента си.

"Знам само как се казва и как изглежда... това е всичко, от което имам нужда. Не мисля, че той ще оцелее до финалния гонг.

Бих му казал да бяга колкото може по-бързо, за да се спаси - това е единствения му шанс."

BKFC 58 включва 12 битки по правилата на боевете с голи ръце между бойци от 13 държави. Васо и Нууман ще влязат в ринга в подглавното събитие, точно преди двубоя между Калоян Колев и Тони Маркулев.

На събитието през ноември зрителите видяха уникално шоу, което сега ще бъде два пъти по зрелищно, тъй като битките този път са подбрани изключително внимателно, така че да гарантират нон-стоп динамичен екшън.

А Васо е убеден, че ще допринесе с много към това:

"Зрителите знаят какво да очакват - аз съм "Психопата". Няма да изляза и да ги забавлявам като надувам балони като клоун. Това, което ще направя е да изляза и да поцепя опонета си, до му отворя главата! И правейки това, ще го правя да изглежда интересно за гледане. Аз съм непобеден в бокса с голи ръце и тепърва започвам!"



Главната среща е между българските топ ММА бойци Калоян Колев и Тони Маркулев. В подглавното събитие ще излезе чудовището от Египет и шампион в 5 различни спорта, Рамадан Нууман, който ще се изправи срещу една от най-скандалните личности в бойните спортове на балкатните Васо "Психопата" Бакочевич.

Повече за бойното шоу може да видите в събитието във фейсбук или в официалната инстаграм страница на BKFC Europe.

Билетите за BKFC 58 започват на цени от 30 лв. и са налични на kupibileti.bg и grabo.bg


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес