Зареждане

Плашат Тайсън Фюри с край на кариерата му заради допинг

Плашат Тайсън Фюри с край на кариерата му заради допинг
Публикувано на: Март 18, 2020 в 00:00 ч
Тайсън Фюри може да отнесе 8-годишна забрана за участие в професионалния бокс.

"The Gypsy King" и неговия братовчед Хюи Фюри получуга две-годишна забрана със задна дата заради положителен допинг тест за стероида нандролон през 2015-та.

По това време двамата боксьори се оправдаха с консумирането на замърсено месо.

След като се завърна към професионалния бокс през 2018-та, Фюри изглеждаше по-добър от всякога. При последната си битка той надигра Дионтей Уайлдър и взе титлата в тежката категория на WBC.

Радостта му обаче може да се окаже кратка, тъй като отново се появиха обвинения за допинг. Оказва се, че срещу Фюри са повдигнати обвинения за подкуп на фермера Мартин Керфут, който е бил убеждаван да излъже за замърсеното месо. Самият той признава, че са му били предложени 25 000 паунда, за да каже, че месото е дошло от него, като в момента той твърди, че не му е било платено.
 

"Приех го, а те постоянно ме размотаваха и ме лъгаха, че ще ми платят. Когато нещата станаха сериозни, те ми прелдожиха една сума преди да се стигне до съд и друга след това. Аз приех каквото казаха, защото си мислих, че им помагам."

Сега обаче антидопинговата комисия на Обединеното кралство (UKAD) организират свое разследване по повод изказването на фермера. Ако Фюри и братовчед му бъдат намерени за виновни, могат да отнесат забрана за 8 години.

Все още няма коментар от шампиона, но мениджърът му Франк Уорън отрече всичко.

"Фермерът, който прави тези абсурдни изказвания, ми изпрати писмо миналия октомври, което бе пълно с грешки, в което ми казва, че е лъгал под клетва. Когато му се обадих, той ми поиска пари. Казах му да си избие това от главта и да се свърже с UKAD. Той избра вместо да говори с комисията, да се изтипоса пред медиите."

Ще успее ли да оцелее шампиона след тези обвинения?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес