Зареждане

Петър Белберов дебютира с победа в профисериите на АИБА

Петър Белберов дебютира с победа в профисериите на АИБА
Публикувано на: Април 23, 2017 в 10:04 ч
Източник: novsport.com
Боксовият ни национал при най-тежките (+91 кг) Петър Белберов направи успешен дебют в профисериите на АИБА – WSB. Той спечели срещата си с мароканеца Мохамед Арджауи с 2:1 съдийски гласа (47:48, 48:47, 48:47). И тримата арбитри дадоха категорично предпочитанията си за българина във втория и третия от общо петте рунда, като само алжирецът Али Мокретарисид посочи за краен победил Арджауи, съобщава novsport.com.
 
Така 27-годишният софиянец донесе 4-ата победа за своя тим British Lionhearts, който спечели гостуванате си на Morocco Atlas Lions с 4-1.

Единствената загуба в срещата за жалост претърпя другият ни национал, който се състезава за британския тим – Радослав Панталеев. В кат. до 81 кг той отстъпи пред Салах Ораби Абделгавад с 0:2 съдийски гласа (46:48, 46:48, 47:47). Това е първо поражение за Панталеев в WSB сериите след 4 поредни победи. Въпреки това той остава начело в категорията си с актив от 11 т.

Загуба преди ден във втория си профимач за тима на France Fighting Roosters претърпя и Даниел Асенов. В кат. до 52 кг той бе победен от Джанмарио Сера от Italia Thunder. Френският тим загуби гостуването си в Италия с 1-4.

В групата водачи са британците, които след 6 мача имат 16 точки от спечелени 22 и загубени 8 боя. Тимът на Италия е втори с 11 т., колкото има и френският отбор, който е трети. Последни са мароканците.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес