Зареждане

Още петима наши стигнаха финалите на европейското по бокс

Още петима наши стигнаха финалите на европейското по бокс
Публикувано на: Септември 24, 2017 в 21:38 ч

Петима български боксьори се класираха за финалите на европейското първенство за юноши в Албена от следобната сесия в неделя.

Ергюнал Сабри спечели в тежък мач срещу Тави Добре от Румъния на полуфинал в кат. до 46 кг. Българското момче си осигури участието в спора за титлата с 3:2 съдийски гласа (29:28, 28:29, 29:28, 28:29, 29:28), а утре излиза срещу Лука Кублашвили от Грузия.

В кат. до 50 кг Николай Атанасов продължава също с 3:2 срещу Мадалин Попеску от Румъния и ще боксира за златото срещу Юри Томюк от Украйна.

Стилиян Христов бе убедителен срещу Владислав Гудзи от Молдова – 5:0, и излиза във финала при 60-килограмовите срещу ирландеца Уолш Келъм.

С единодушното решение на съдиите за финала се класира и Николай Зафиров (66 кг), след като не даде шанс на Виктор Кис от Словакия.

При 75-килограмовите Даниел Любенов също е финалист след успех над Мурад Алахвердиев от Азербайджан с 4:1 съдийски гласа.

Единствен от вечерната сесия полуфинала си загуби Георги Лефтеров, който отстъпи с 0:5 пред Матиас Нилсен Хансен от Дания и остана с бронзов медал.

Така България ще има 8 финалисти в 13-те категории утре, след като Ясен Радев (48), Емирджан Мехмедов (63) и Васил Стефанов (80) се класираха от първата сесия. Финалните двубои започват от 16 часа в понеделник в спортната зала на курорта Албена.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес