Зареждане

Олександър Усик победи Тайсън Фюри

Олександър Усик победи Тайсън Фюри
Публикувано на: Май 19, 2024 в 02:49 ч
Дългоочакваният двубой за безспорната титла в тежка категория между Тайсън Фюри и Олександър Усик се prowede тази вечер в Рияд, Саудитска Арабия.   

Първоначално бе планирано Фюри (34-0-1) и Усик (21-0) да се срещнат през февруари тази година, но "Циганският крал" получи неприятна рана по време на тренировка и не можа да се състезава по план.

Тайсън Фюри за последно се състезава през октомври, когато измъкна победа с разделено решение над бившия шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану. Тази победа бе седма поредна за британеца, като преди това той постигна победи с нокаут над Дерек Чисора, Дилиан Уайт и Дионтей Уайлдър.

Що се отнася до Олександър Усик, шампионът на Украйна за последен път се състезава през август 2023 г., когато спечели победа с нокаут в деветия рунд над Даниел Дюбоа. Тази победа беше предшествана от победи над Антъни Джошуа, за да претендира и защити поясите на WBA, WBO и IBF.

За да гарантира, че днешният двубой за безспорната титла в тежка категория ще се проведе по план, Турки Алалшикх въведе клауза за оттегляне с високи залози, която е в сила и за двамата бойци.

"Имам гаранции и от двамата бойци, 10 милиона долара, ако някой избяга от битката."


Започва първият рунд на днешния двубой за безспорната титла в тежка категория и Тайсън Фюри веднага започва работа с ударите си. Олександър Усик както винаги използва много движение и намира начин да влезе навътре, за да нанесе няколко добри удара в тялото. В отговор британецът нанася хубав удар. В отговор на това Усик нанася още един удар в тялото. Украинецът завършва рунда с няколко добри левачки.


Вторият рунд започва и тук Олександър Усик отново натиска действието. Той прави хубава комбинация. Тайсън Фюри отговаря с добър удар с дясната ръка. Следва ъперкът в тялото. Усик продължава да настъпва и нанася по няколко десни крошета. "Циганският крал" отговаря с още едно дясно кроше в тялото. Добри удари и от двамата боксьори в края на един много оспорван рунд.

Започва третият рунд и Тайсън Фюри вече започва да намира своя ритъм с ударите и финтовете си. Той се боксира от външната страна, използвайки по-големия си ръст и обхват, докато Олександър Усик натиска напред с удари в тялото. Добри удари от страна на британеца. Ударът му става наистина ефективен. Ясен рунд за Фюри.

Започва четвъртият рунд, а Тайсън Фюри продължава да нанася удари с голям успех. Той намира място и за десния ъперкът. Олександър Усик изпитва затруднения да преодолее удара. Най-накрая той навлиза вътре и се нанася ляво кроше. Още един добър ляв удар от страна на украинеца в последните моменти на рунда.

Започва петият рунд и Фюри отново работи върху тялото на Усик. С напредването на битката той сякаш се подобрява. Хубав десен прав и украинецът вече е с аркада над дясното око. Той продължава да натиска напред, но не постига успеха, който имаше в първия и втория рунд.


Шестият рунд започва и Тайсън Фюри вече обстрелва с комбинации. Той сякаш зашеметява Олександър Усик с дясно кроше. Украинският състезател вече е в зашеметен. Това беше най-добрият рунд на "Циганския крал" досега.

Седмият рунд започва и Олександър Усик все още е на преден план. Укринецът вкарва ляво кроше и още няколко удара, като Тайсън Фюри е притиснат в ъгъла, за да приключи рунда. Добро завръщане от страна на Усик.

Започва осмият рунд и Олександър Усик излиза. Той нанася силен удар с лявата ръка, който притиска Тайсън Фюри към въжетата. Още един огромен ляв удар, който може би счупи носа на "Циганския крал". Страхотен рунд за Усик. Сега всичко може да е предрешено.


Започва десетият рунд на този безспорен двубой за титлата в тежка категория и изглежда, че Олександър Усик не се стреми към убийство, тъй като изглежда, че Тайсън Фюри се е възстановил и е върнал краката си. Усик продължава да има успех с лявата си ръка. Той нанесе няколко удара с нея, но Фюри ги приема добре и преминаваме към единадесетия рунд.

Единадесетият рунд доведе до още един солиден рунд за Олександър Усик. Въпреки че не беше доминиращ, украинецът нанесе по-добрите удари като цяло, включително тежка лява в последните моменти.

Дванадесетият и последен рунд беше много оспорван рунд. Усик пласираше повече солидни леви удари, но Фюри имаше няколко добри прави, за да го довърши.


Официален резултат: Олександър Усик победи Тайсън Фюри чрез разделено решение (115-112, 113-114, 114-113)

Какво мислите за днешния двубой за титлата в тежка категория? Бяхте ли изненадани от резултата?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес