Зареждане

Официално: Абдурозик дебютира в бокса срещу Ерали Бойкобилов

Официално: Абдурозик дебютира в бокса срещу Ерали Бойкобилов
Публикувано на: Юни 14, 2024 в 10:00 ч
От няколко години се говори за битка между руския блогър Хасбула Магомедов и таджикския певец Абдурозик, но наскоро стана ясно, че Хасбик не се интересува от това. Но Абдурозик не се отказа от целта си да излезе на ринга.

Промоцията Social Knockout обяви битката му с узбекския блогър Ерали Бойкобилов. Хасбик, Абдурозик и Ерали имат подобен, ако не идентичен, здравословен проблем. В ранна възраст момчетата спират да растат и сега, като възрастни, страдат от заболяване, което обикновено се нарича нанизъм.

Абдурозик стана известен в родината си като изпълнител на поп музика. Най-известният му хит Pyar събра 36 милиона пускания в YouTube. След конфликта с Хасбик таджикският певец стана известен в Русия и по света. Абдурозик започна да бъде канен на бойни турнири, включително като гост на UFC и събития на Руската федерация по бокс.

Ерали е по-малко известен персонаж, той по никакъв начин не е свързан с Хасбула. Бойкобилов има „само“ 1,5 милиона последователи в Instagram, което не е много в сравнение с 8,3 милиона на Абдурозик. Ерали практикува бокс и общува със спортисти, дори беше в ъгъла за някои от тях.

Битката между Абдурозик и Ерали можеше да бъде предвидена още през януари 2022 година. Тогава противниците се сблъскаха малко на ринга по време на азиатския шампионат за боксьори до 22 години в Ташкент.

Абдурозик е на 20 години, а опонентът му е само на 15. Въпреки това Ерали е забележимо по-голям от таджикския певец. Битката ще се проведе на 6 юли в Дубай в Coca Cola Arena и ще бъде боксов мач. Към момента организацията не разкрива точните правила на битката.

Днес ще има пресконференция преди събитието.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес