Зареждане

Нов канибалски скандал в бокса

Нов канибалски скандал в бокса
Публикувано на: Септември 15, 2014 в 09:12 ч
Източник: Novsport.com
Майк Тайсън отдавна не се боксира, но духът му е жив на ринга. По примера на Тиранозавъра изригна нов канибалски скандал в бокса, съобщава Novsport.com.

Аржентинецът Маркос Майдана опита да отхапе част от великия Флойд Мейуедър. В осмия рунд на боя в Лас Вегас американецът вкара юмрук в лицето на съперника, при което изведнъж се разкрещя: “Той ме ухапа! По дяволите, той ме ухапа!”

Съдията прекъсна мача за кратко, говори с боксьорите. След победата си по-късно Мейуедър заяви: “Не можех да движа ръката си след осмия рунд.”

Американецът спечели 47-ата си поредна победа и защити две титли в полусредна категория.

След като спечели бронз на олимпиадата в Атланта през 1996 година, Флойд не е загубил нито един бой в средните категории. Догодина Мейуедър ще окачи ръкавиците на пирона, а дотогава го чакат още две битки. Ако ги спечели, американецът ще задмине рекорда на Роки Марчиано, който напусна професионалния бокс след 49 поредни успеха.

В Щатите обаче се усъмниха дали оплакването от канибализъм не е било рекламен трик. Мейуедър е най-добре печелещият спортист в света. Боят с Майдана бе под номер 6 в рекламен договор, който му донесе около 200 милиона долара. А за последните два мача се очаква да прибере още 70 милиона.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес