Зареждане

Наказват боксьор заради нацистки татуси и поздрав

Наказват боксьор заради нацистки татуси и поздрав
Публикувано на: Септември 23, 2021 в 13:00 ч
Италианският боксьор Микеле Бройли е на път да си навлече сериозни проблеми. Преди няколко дни 28-годишния боксьор направи битка за титла в категория перо. Срещата се проведе в Италия, а обществото се разпали, след като разбра, че Микеле има няколко татуировки на нацистки и фашистки символи по тялото си. Бройли загуби боксовата си среща от мароканеца Хасан Нурдин в Триест.

Това обаче ще е най-малкия му проблем, защото ще го погнат от Италианската боксова федерация. Бройли вероятно ще стане клиент и на прокуратурата. Той има има татуиран "Шуцщафел", повече познато като СС (еС-еС) или SS, което е военизиран корпус за охрана на висшите функционери на партията в нацистка Германия. Микеле има и татус с цифрите 88, което символизира Хитлеровият поздрав.

Нурдин споделя, че бил шокиран от татусите на Микеле, когато двамата споделили ринга. Бройли също пуснал фашистки поздрав в ъгъла си преди началото на битката. В Италия разпалването на омраза се наказва от закона. Случая на Бройли ще бъде предаден на органа за спортно правосъдие в Италия. Микеле има 16 битки в бокса и ще бъде разследвано как така Италианската боксова федерация е пропуснала неговите татуси.

Италианското законодателство забранява възраждането на фашизма и ако бъде признат за виновен в това, тогава Бройли ще влезе в затвора за 2 години. Някои свидетели твърдят, че присъстващите на шоуто фенове на Бройли си разменяли нацистки поздрави и пеели нацистки песни.0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес