Зареждане

Международната боксова асоциация забрани на САЩ да участват в нейните турнири.

Международната боксова асоциация забрани на САЩ да участват в нейните турнири.
Публикувано на: Април 30, 2023 в 00:00 ч
Международната боксова асоциация (IBA) забрани на Федерацията по бокс на САЩ (USA Boxing) да участва в състезания под нейна егида, според официалния уебсайт на IBA. На 5 октомври 2022 г. IBA обяви допускането на спортисти от Русия и Беларус до международни турнири под флаговете на техните страни.

Беше им разрешено и да използват своите национални химни, ако спечелят. Боксовите асоциации на няколко страни, включително САЩ и Великобритания, отказаха участие в световното първенство поради допускане на руснаци.

Сега група държави възнамеряват да създадат нова организация, наречена Световен бокс. В сряда USA Boxing обяви, че прекратява членството си в IBA и кандидатства за World Boxing.

„IBA признава прекратяването на членството на САЩ. Федерацията по бокс на САЩ и всички нейни членове, включително длъжностни лица, треньори и боксьори, имат забрана да имат каквито и да е взаимоотношения с IBA и да участват в каквото и да е състезание под нейна егида. 

Горното е автоматичен механизъм, иницииран от имейл относно „оттеглянето на USA Boxing от IBA". Решението на USA Boxing не само навреди на всички негови членове, но също така лиши боксовата общност като цяло от възможността да се състезават заедно и да повишат нивото на таланта в боксово семейство.“, се казва в съобщението.

Тъжно е, че политиката и спорта вървят ръка за ръка.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес