Зареждане

Мейуедър - Маркес преместен за септември

Мейуедър - Маркес преместен за септември
Публикувано на: Юни 18, 2009 в 14:09 ч

Супердербито между боксовите звезди Флойд Мейуедър - младши (САЩ) и шампиона на Световната боксова асоциация и Световната боксова организация в лека категория - Хуан Мануел Маркес (Мек), ще бъде преместено за септември. Мачът първоначално трябваше да се състои на 18 юли. Американецът получи контузия на ребрата, което както вече съобщихме отложи сблъсъка.


"Много съжалявам, че така се получи - каза Мейуедър. - Тренирах здраво и се надявах, че ще се завърна успешно на 18 юли."
 

Мейуедър (39 победи, 25 с нокаут) игра за последно през декември 2007, когато победи Рики Хатън. Той обяви, че се оттегля, но прие офертата да срещне мексиканеца. Според слуховете непобеденият бивш световен шампион в четири различни категории ще получи за този мач 30 милиона долара.


"Много съм разочарован да науча тези новини - каза Маркес (50 победи, 34 с нокаут и 4 загуби). - Ще бъда във форма и съм готов да се бия на новата дата."

бокс


Още един ключов сблъсък беше отложен. Носителят на Купа Странджа за 2004 г. Амир Хан (Анг) ще се бие с шампиона на Световната боксова асоциация в суперлека категория - Андреас Котелник (Укр) на 18 юли в Манчестър. Първоначално сблъсъкът трябваше да се състои на 27 юни в Лондон. Причината е лека контузия в устната кухина на украинеца.
 

Източник: Sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес