Зареждане

Майк Тайсън рискува животозастрашаваща ситуация

Майк Тайсън рискува животозастрашаваща ситуация
Публикувано на: Юни 3, 2024 в 08:00 ч
Планираното боксово събитие между Майк Тайсън и Джейк Пол беше отменено поради здравословни проблеми на Железния Майк. Лекарите предупреждават Тайсън да не приема лекомислено оплакванията си. Според източници, близки до Тайсън, той е страдал от вътрешен кръвен съсирек, който вероятно е довел до стомашна язва.

Лекарите предупреждават за опасностите, пред които е изправен Тайсън, ако започне да тренира отново твърде рано. Няколко гастроентеролози, специалисти по стомашно-чревния тракт, подчертават важността на времето за възстановяване. Рама Бехара, гастроентеролог от Тексас, който казва, че е лекувал както студенти, така и професионални спортисти със стомашни язви, обикновено препоръчва три седмици почивка, за да може раната да заздравее.

„С течение на времето нелекуваната язва може да проникне по-дълбоко в стомашната стена и понякога да причини перфорация. В такъв случай е необходима спешна операция, за да се коригира това.", споделя Бехара.

Медицинският епизод на Тайсън се случи миналата седмица по време на полет от Маями до Лос Анджелис. Симптоми като световъртеж, гадене и повръщане сочат към пептична язва или язва в стената на стомаха или тънките черва, според лекарите. Не е ясно дали Тайсън вече е започнал лечение.

В зависимост от тежестта на язвата и избраното лечение, възстановяването може да бъде бързо или да отнеме повече време. Лекарите подчертават, че е важно да слушаме тялото си и да не подновяваме интензивните тренировки твърде бързо. Лекарите са разделени за това колко скоро Тайсън може да се върне към тренировки.

Някои лекари не виждат възражения срещу бързото възстановяване, при условие че язвата не кърви. Други лекари предупреждават за усложнения като перфорация, която може да доведе до животозастрашаваща ситуация. Сега зависи от Тайсън и неговия екип да решат дали ще рискува здравето си за завръщане на ринга.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес