Зареждане

Marquez: Защо Canelo прие да се бие с Chavez, а отказа на Golovkin?

Marquez: Защо Canelo прие да се бие с Chavez, а отказа на Golovkin?
Публикувано на: Декември 19, 2016 в 09:57 ч
 
Легендарният Juan Manuel Marquez дискутира решението на Canelo Alvarez да се бие със сънародника си Julio Cesar Chavez Jr.


Лагерите на Alvarez и Chavez преговарят за евентуален двубой на 6 май на тегло от 75 килограма. Chaves, който се бие в категория супер-средна, ще трябва да свали килограм и половина, докато Canelo ще трябва да се качи с цели пет килограма нагоре.

Marquez смята, че подобен мач ще бъде истински хит сред мексиканските фенове, но според него е странно, че Canelo е отказал да се бие с Gennady Golovkin на 72.5 килограма.

В началото на годината GGG бе официален претендент за пояса на Canelo на WBC в средна категория. Вместо обаче да защитава титлата си срещу Golovkin, мексиканецът оваканти пояса. Той твърдеше, че реално не е боксьор от средна категория и има нужда от време, за да изгради тялото си за участие в тази дивизия.

“Той приема този мач, защото е интересен и феновете искат да го видят. Но също така, Canelo отказа да се бие с Golovkin, защото той не искаше да се бие на 72.5 килограма. Но същевременно ще се бие с Chavez на 75 килограма?”, недоумява Marquez.

“Това е непостоянство, защото Canelo казва “не” на 72.5 килограма и се завръща в супер-полусредна, но сега той е готов да се качи дори по-нагоре, за да се бие с Chavez. Това е добър мач, но има много какво да се желае, защото Gennady Golovkin бе изтикан настрани. Canelo и Golovkin трябва да се бият, но няма начин да избягат от това. Това е важен двубой и интересен за двамата, но дори по-интересен за Canelo”, добави Juan Manuel Marquez.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес