Зареждане

Мани Пакиао срещу Ерол Спенс на 21-ви август

Мани Пакиао срещу Ерол Спенс на 21-ви август
Публикувано на: Май 23, 2021 в 05:00 ч
Голямата легенда в бокса Мани Пакиао се завръща на ринга. 42-годишният представител на Филипините ще се бие срещу непобедената звезда Ерол Спенс. Двамата ще мерят сили на 21-ви август, а залогът са титлите на WBC и IBF в полусредна категория, както и непобедения статут на Спенс.

Пакиао е с рекорд 62–7–2 в бокса и се намира в серия от 3 поредни победи. Той не се е бил от 2 години и в последната си битка победи друг американец, който не познаваше поражението в лицето на Кийт Търман.

Пакиао му взе титлата на WBA. Мани печели 39 от победите си с нокаут и само 3 пъти е падал с нокаут. "PacMan" е считан за един от най-великите за всички времена и е единственият в бокса с титли в 8 различни категории.

Пакиао е първият, който става линеен шампион в 5 различни дивизии и също така е единствен, който печели титли в четири десетилетия. Той е най-старият шампион в историята на полусредна категория и държи още доста впечатляващи рекорди.

Спенс от своя страна е с рекорд 27-0 на ринга и нокаутира 21 от съперниците си. В края на миналата година той победи Дани Гарсия и защити титлите си. Ерол е най-добрият активен боец в полусредна категория, според BoxRec, The Ring и TBRB.

Ще успее ли Пакиао да се  справи със Спенс ? 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес