Зареждане

Luis Ortiz: Ще пиша история, нокаутирайки Wilder

Luis Ortiz: Ще пиша история, нокаутирайки Wilder
Публикувано на: Февруари 27, 2018 в 15:39 ч

Когато непобеждаваният Luis "The Real King Kong" Ortiz се изправи срещу WBC шампиона в тежка категория на 3-ти март, той ще се опита да добави нова глава в историята не само на кубинския бокс, но и на всички латиноси.

Ortiz има реалният шанс да бъде първият латино шампион в тежка категория, роден извън Щатите, и едва вторият, достатъчно добър, че да се добере до шампионската позиция. Първият е John Ruiz, чиито родители са пуерториканци и който успя да надвие Evander Holyfield за WBA титлата през март 2001-ва.

"Тази битка е важна не само за семейството ми, но и за целия кубински бокс. В момента единствено съм се съсредоточил върху стратегията, която ще ми е необходима, за да победя Wilder. Ще пиша история, нокаутирайки Wilder на 3-ти март."

Куба е имала досега трима бойци, които са на били от спечелването на титлата. Jorge Luis Gonzalez губи от Riddick Bowe през 1995-та, а Vitali Klitschko побеждава Juan Carlos Gomez през 2009-та и Odlanier Solis през 2011-та. Ortiz се надява да се дореди до най-добрите кубински бойци в тежка категория, заедно с Teofilo Stevenson, който печели три златни олимпийски медала и е считан за най-добрият кубински боец, въпреки че никога не се е състезавал професионално.

Кубинците имат сериозни боксови традиции - Ortiz ще се опита да бъде 18-тият притежател на световна титла. Сред другите бойци са WBA шампиона Erislandy Lara, който ще се изправи срещу Jarrett Hurd на 7-ми април, и шампионът в две дивизии Rances Barthelemy, който на 10-ти март ще се опита да стане първият кубинец - шампион в три различни категории.

Историята на латино бойците за титлата в тежка категория започва още от легендарния мач между Jack Dempsey и Luis FIrpo през 1923-та. Muhammad Ali, Joe Frazier и Larry Holmes са защитавали срещу латино претенденти, а Deontay Wilder е побеждавал трима опоненти с мексикански произход - Chris Arreola, Gerald Washington и Eric Molina.

Предстоящата на Ortiz среща ще го направи не само по-популярен, но и ще отвори много врати за латино бойците в тежка категория.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес