Зареждане

Кубрат Пулев победи убедително коравия Райдъл Букър

Кубрат Пулев победи убедително коравия Райдъл Букър
Публикувано на: Ноември 10, 2019 в 08:04 ч
Най-добрият български боксьор при професионалистите Кубрат Пулев (вече 28-1, 14 КО) постигна по категоричен начин 28-ата си победа на галавечерта на "Топ Ранк" във Фресно, Калифорния.

 38-годишният софиянец спука от бой бившия затворник Райдъл Букър (26-3, 13 КО), но американецът заслужи парите си и успя да оцелее без да бъде нокаутиран. Естествено, съдиите отсъдиха безапелационна победа за Кобрата - 99-91, 98-92, 98-92.

"На ринга е по-различно, но не спирах да тренирам през изминалите месеци. Респект към противника ми, той е корав боксьор. Мисля, че доминирах изцяло в двубоя и показах, че съм от световна класа. Поздравления за съперника, той е нелош боксьор, но аз демонстрирах, че съм от друго ниво. Очаквам битката за световната титла", каза Пулев на ринга. От промоутърите му "Топ Ранк" коментираха в социалните мрежи лаконично, че българинът лесно е свършил работата си.


По убедителен начин българинът защити статута си на официален претендент за световната титла на Международната федерация по бокс, а шанс да я спечели той трябва да получи до 31 май 2020 година. Опонент ще бъде победителят от дългоочаквания реванш в края на 2019-а между Антъни Джошуа и Анди Руис-младши.

Райдъл Букър 12 години бе в затвора и далеч от профи бокса, но показа защо никога в кариерата си не е бил нокаутиран - единствено е бил пращан в нокдаун от Джеймс Тони през 2004-а, като тогава Тони е на върха в тежка категория и тъкмо е бил нокаутирал легендата Ивендър Холифийлд.

sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес