Зареждане

Кристиян Цветанов е Млад спортист до 16 години № 1 на България

Кристиян Цветанов е Млад спортист до 16 години № 1 на България
Публикувано на: Януари 25, 2021 в 18:18 ч
С пищна церемония вчера Министерството на младежта и спорта, заедно с Българския спортен тотализатор, наградиха личности, допринесли за развитието на спорта в България на наградите “Нощта на шампионите”. За шеста поредна година 28 българи бяха отличени за своите спортни постижения.

Боксьорът Кристиян Цветанов бе отличен за Млад спортист до 16 години № 1 на България след като в началото на месец декември 2020 г. той завоюва златен медал в категория до 46 килограма и грабна титлата за „Най-добър боксьор“ на Европейското първенство по бокс за юноши и девойки. Кристиян и неговия наставник – Борислав Георгиев, получиха премия от министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев.

С най-високото държавно отличие в областта на спорта “Венец на победителя” за заслужили спортисти, ръководители и личности, допринесли за развитието на българския спорт, бе награден дългогодишният капитан и треньор на националния отбор по бокс Михаил Таков.

Победителите в шестото издание на „Нощта на шампионите“ са:
  • Спортист номер 1 на България: Миглена Селишка (борба) и Ивайло Иванов (джудо)
  • Треньор номер 1 на България: Петър Касабов (борба) и Атанас Герчев (джудо).
  • Спортист с увреждания номер 1 на България: Християн Стоянов (лека атлетика)
  • Млад спортист до 23 години номер 1 на България: Милена Тодорова (биатлон)
  • Млад спортист до 18 години номер 1 на България: Сани Петкова (олимпийско карате) и Йосиф Миладинов (плуване)
  • Млад спортист до 16 години номер 1 на България: Стиляна Николова (художествена гимнастика) и Кристиян Цветанов (бокс)

“Венец на победителя” за прославянето на българския спорт бе връчен на Ваня Гешева (кану-каяк), Асен Златев (вдигане на тежести), Светла Оцетова (гребане) и Здравка Йорданова (гребане), единственият българин, играл в Националната баскетболна асоциация и президент на Българска Федерация Баскетбол Георги Глушков, Живко Вангелов (борба), Стоян Балов (борба), Богдан Николов (мотоциклетизъм), Цеко Минев (президент на Българска Федерация ски) и посмъртно Илия Чубриков (автомобилизъм).

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес