Зареждане

Кристиан Мбили срещу Сергей Деревянченко през август

Кристиан Мбили срещу Сергей Деревянченко през август
Публикувано на: Май 29, 2024 в 07:02 ч
 Непобеденият Кристиан Мбили се завръща на ринга на 17 август, когато се изправя срещу Сергий Деревянченко във Videotron Centre в Квебек, Канада. Двамата ще се бият в главното събитие на живо по ESPN. Двубоят е насрочен за 10 рунда в суперсредна категория.

Монреалецът Мбили (27-0, 23 нокаута) идва след победата снокаут за 40 секунди срещу Марк Хефрон през изминалата събота. Камерунско-френският боксьор направи втората си успешна поява на ринга за годината.

29-годишният Мбили, който представи Франция на Летните олимпийски игри през 2016 г., в момента е класиран под номер 1 от WBC, под номер 2 от WBA и под номер 3 от WBA. 3 от WBO и IBF.

"За мен е чест да се бия със Сергей Деревянченко", заяви Кристиан Мбили. "Чувам за него още от 16-годишен, в аматьорските редици, където той победи няколко французи. При професионалистите той се е борил само с големи имена, така че това определено ще бъде най-големият ми двубой до момента. Нямам търпение за тази битка. Ще бъде война."

Олимпийският шампион от 2008 г. Деревянченко (15-5, 10 нокаута) спечели предишния си двубой през април с единодушно решение срещу Вон Александър в битка преди Хейни срещу Гарсия. С победата 38-годишният родом от Феодосия, Крим, Украйна, се върна на победния път, след като през юни миналата година отпадна със съдийско решение срещу Хайме Мунгуя.

Вначалото на кариерата си Деревянченко предизвиква Джермал Чарло, Генадий Головкин и Даниел Джейкъбс за титлите в средна категория, но не успя да стане световен шампион.

"През цялата си кариера винаги съм се борил с най-добрите в света и на 17 август няма да е по-различно", заяви Сергей Деревянченко. "Ще се бия с труден съперник в лицето на Кристиан Мбили, който е под номер 1 в ранглистата на WBC. Ако спечеля тази битка, очаквам да се бия за световна титла в следващия мач, което винаги е било крайната ми цел. Очаквам 17 август да бъде война и кандидат за битка на годината, а аз ще бъда победителят."

Очаквасе скоро да бъдат потвърдени схватките, включени в подгряването на на Мбили срещу Деревянченко.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес