Зареждане

Кристиан Мбили: Канело Алварес не е в най-добрата си форма, но Хайме Мунгуия е крехък

Кристиан Мбили: Канело Алварес не е в най-добрата си форма, но Хайме Мунгуия е крехък
Публикувано на: Март 20, 2024 в 07:20 ч
Саул "Канело" Алваресне  обяви, че на 4 май ще се изправи срещу мексиканския си сънародник Хайме Мунгуя.

Алварес (60-2-2, 39 нокаута) ще защитава безспорната си титла срещу Мунгуя (43-0, 34 нокаута) в T-Mobile Arena в Лас Вегас в рамките на празника Cinco de Mayo.

Междувременно Кристиан Мбили (26-0, 22 нокаута) е последният претендент в категорията, който изпъква като достоен противник на най-големия боксьор. Французинът, базиран в Монреал, който работи с треньора Марк Рамзи, подписа промоционални условия с Top Rank след експлозивното си отстраняване на Рохан Мърдок в шестия рунд  през януари. 

"Мисля, че това ще бъде много лесен двубой за Канело", каза Мбили. "Гледал съм Мунгуя много пъти. Той е добър боец, но не е най-добрият във физическо отношение. Лесно е да го пречупиш - той е крехък. Не съм много сигурен, че може да поеме добър удар, когато е под напрежение."

Алварес записа три поредни победи с единодушно решение, откакто претърпя загуба  - от Дмитрий Бивол, при преминаването си в горна категория през май 2022 г.  Мунгуя се присъедини към суперсредната категория през юли миналата година, като започна кампанията си с малка победа по точки над Сергей Деревянченко Бившият световен шампион в суперполусредна категория записа и победа с нокаут срещу Джон Райдър преди шест седмици.

"Мисля, че Канело вече не е в най-добрата си форма", каза Мбили. "Мисля, че може да се пенсионира след три или четири битки. Той е страхотен боец, но мисля, че в момента върви надолу. Канело може да го нокаутира, но в момента мисля, че Канело изпитва известни трудности с това. Виждал съм всичките му битки; в последните три битки той изпитваше известни затруднения да довърши противника си.

"Може и да не нокаутира противника си, но мисля, че това ще бъде много лесна победа за Канело."

Мбили в момента е класиран под номер 2 в ранглистите на WBA и WBC, под номер 3 от IBF и под номер 4 от WBO.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес