Зареждане

'Кой е лудият сега?' пита Гарсия след победата над Хейни

'Кой е лудият сега?' пита Гарсия след победата над Хейни
Публикувано на: Април 21, 2024 в 12:55 ч
Райън Гарсия настоява, че победата му над Девин Хейни е доказала, че няма причина за безпокойство относно психическото му здраве.

 След края на 12-те драматични рунда в Barclays Center в Бруклин, Ню Йорк, той бе излъчен като победител с мнозинство над един от най-добрите бойци в света.

Хейни беше детрониран като шампион на WBC в суперлека категория и въпреки че Гарсия не успя да се справи с теглото, означаваше, че няма право да спечели титлата, той записа най-впечатляващата победа в кариерата си на фона на широко разпространени опасения относно здравето му.

Зле обмисленото използване на социалните медии и непостоянното поведение на Гарсия след обявяването на двубоя допринесоха за нарастващото убеждение, че той се нуждае от прихиатрична  помощ, вместо да се подготвя за двубой.

 Тези опасения се засилваха през цялата седмица на двубоя, когато той изглеждаше на път да пропусне теглото, а също така неспокоен и разсеян.

Комбинацията от експлозивна сила и бързи ръце се оказа достатъчна, за да го направи първият, който не само победи Хейни, но и първият, който го повали в нокдаун, и то три пъти. Победата, която е толкова трансформираща за кариерата му, независимо, че няма непременно да промени здравето му, но 25-годишният боксьор заяви:

"Ето защо хората трябва да спрат да вярват на всичко в интернет и да спрат да живеят в лъжлива реалност. В края на краищата се случват много истински тъпотии. Последното нещо, за което трябва да се притеснявате, е дете, което се държи като лудо в интернет. В света се случват истински неща. Отворете си очите. Децата са повредени, а на никого не му пука.

"Всички си мислеха, че съм луд, но в края на краищата кой е лудият сега? Всъщност не исках да го кажа, но това е истината. Всички трябва да признаят, че вие сте грешали, а не аз. Аз не съм. Аз бях този, който беше вменяем. Не ми пука какво казват хората за мен. Минах през огъня и пак мога да бия Девин Хейни и все още пия всеки ден и все още го бия. Аз направих всичко. Какво се случи? Фалшива реалност, нали? Пиех всяка вечер. Какво се случи? Спечелих. Не е задължително да се гордея с това, но просто казвам. Това беше изявление, с което исках да ви покажа - вие, момчета, наистина не можете да се ебавате с мен. Правя каквото си искам и пак печеля.

Просто се забавлявах, човече. Преминавам през много неща. Преминах през развод. Просто ми се случиха много гадости извън спорта. Това донякъде ме сломи. Направих това, което трябваше да направя, за да се почувствам добре. Така че пиех всеки ден и правех каквото си поискам, и изобщо не се гордея с това. Не гледайте непременно на мен като на пример, защото съм далеч от съвършенството."

Гарсия и Хейни, също 25-годишен, са се борили шест пъти като аматьори и са спечелили по три битки. Първият им двубой като професионалисти беше толкова оспорван и вълнуващ, че реваншът изглежда вероятен; Хейни се оказа изненадващо неподготвен за силата му.

"'Дали това ще е моментът, в който ще го спра?'" - отговори Гарсия на въпроса как се е чувствал, когато в седмия, десетия и единадесетия рунд повали дългогодишния си съперник. "Не трябваше да се натоварвам прекалено много, за да го спра, защото всеки път, когато го наранявах, просто полудявах и не можех да го довърша. Съдията Харви Док се издъни- трябваше да спре този бой. Беше лошо. Беше наистина наранен. Дори погледнах към Бил Хейни, в 11-ия рунд: "Братко, вероятно трябва да спреш това." Но той не го направи и това е всичко.

Той се разколеба силно. Изненадан съм, че толкова бързо се възстановяваше. Пречупих го още в първия рунд. Мислех си: "Спечелих". Лесна работа. След това той излезе във втория - дори ме удари с кроше и аз си казах: "По дяволите, може би имаш още малко сила".

"Човече, ти не знаеш и половината от глупостите, през които съм минал в живота си. Това е нищо. Преминал съм през някои луди неща - цялата тази седмица преди битката беше луда. Нямаш представа. Всички вие нямате представа. Това ще излезе наяве един ден.

"Вече знаех, че мога да го победя. Бях изключително уверен в себе си. Щастлив ли съм? Разбира се. Какво следва? Кой е следващият? Хайде.

"Не мисля, че "Танк" ще победи Франк Мартин, но ако го направи, няма да се бие с мен, защото аз се издигам."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес