Зареждане

Кобрата покори Европа!

Кобрата покори Европа!
Публикувано на: Ноември 16, 2008 в 09:48 ч

 

Кубрат Пулев - Кобрата в категория над 91 килограма, спечели европейската титла по бокс за аматьори в най-престижната категория - свръхтежка. 27-годишният талант пречупи на финала по категоричен начин двукратния шампион на Русия, Денис Сергеев с 9:2. Това беше четвърта победа за боксьора на ЦСКА-Литекс на първенството.

 

Така България спечели 1 златен и 1 сребърен медал на 38-то европейско първенство по бокс, което завърши тази вечер в Ливърпул.

 

Кубрат Пулев

 

Във финала на категория до 54 килограма, Детелин Далаклиев /България/ загуби по точки от Люк Кембъл /Англия/ и остана със "сребро".
 

Пулев записа най-големия успех в своята кариера. До момента той имаше бронзов медал от Евро 2006 в Пловдив и трето място на световното първенство в Китай през 2005 г., а през 2002 година е носител на най-ценния трофей в българския бокс - Купа "Странджа".

 

Кубрат Пулев е роден на 4 май 1981 година в София. Син е на известния тежък боксьор от 50-те и 60-те години на миналия век Венко Пулев.

 

Кобрата е един от малкото боксьори в България, който не е сменял клубната си принадлежност. Дълги години той е състезател на "червените", а с него са работили топтреньори като Михаил Таков, Борислав Бояджиев и Константин Петков - Железото. В националния отбор е взет за пръв път по времето на Георги Юнаков за олимпийска квалификация за Игрите в Сидни. По това време Пулев се боксира при 81-килограмовите. Той е неизменен шампион на България в тази и в следващите две категории. В същото време е и титуляр в националния отбор. Кубрат Пулев е и сержант в Българската армия.
 

Източник: Sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес