Зареждане

Кобрата доминира над Хюи Фюри и гледа към Антъни Джошуа

Кобрата доминира над Хюи Фюри и гледа към Антъни Джошуа
Публикувано на: Октомври 28, 2018 в 00:25 ч
Кубрат Пулев успя да запише доминантна победа с единодушно съдийско решение (117:111, 118:110, 115:113)  над Хюи Фюри в боксовата среща, която се проведе преди малко в Арена Армеец пред близо 11 хиляди души, които не спряха да подкрепят Кобрата.

Тази победа го прави официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация, която в момента е притежание на Антъни Джошуа. В битката нямаше нокдаун, но и двамата бяха разклатени в определен момент. Кобрата записва 26-та победа и определено се намира във формата на живота си.

Хюи започна по-активно и вкара няколко удара, които Кубрат успя да блокира. Кубрат в първата половина на рунда реши да изчаква и да види какво ще му предложи Фюри, но във втората половина успя да вкара ляв прав и към края на рунда силен десен.

Двамата започнаха предпазливо втория рунд и минута след началото Кобрата вкара ляв прав. Малко по-късно Фюри вкара силен десен,  но получи ляв от Кубрат. Към края на рунда след силен прав от Кобрата се отвори аркада под окото на Фюри и той трябваше да бъде прегледан от лекар и извади късмет, че рунда свършваше.

Хюи започна агресивнот третия рунд и вкара силни удари в тялото на Пулев, но получи десен в замяна.Фюри продължи да натиска, но получи ляв прав и десен от Кобрата. Хюи отново пресира и вкарва ъперкът и десен, като определено това е много добър рунд за него

Кубрат започва със здрави ъперкъти и ляв прав, който успява да разклати Фюри в четвъртия рунд. Фюри вкарва десен в главата на Кубрат,  а малко по-късно и ляв. Кубрат вкарва ляв и притиска Фюри в ъгъла, който се измъква, но получава нов ляв.

Фюри започва с десен прав и постоянно се навежда и тръгва с главата напред, но не получава забележка. Прав ляв от Кубрат, а малко по-късно още един силен ляв. Кубрат продължава с десен ъперкът и ляв прав и край на рунда.

Хюи започва с ляв и десен, а Кобрата разчита на удари в тялото. Минута от началото на шести рунд и Кобрата вкарва силен десен на Фюри. До края на рунда Пулев продължи да доминира с леви удари.

В седмия рунд Кобрата засипа Фюри с леви и десни удари, като британеца не успяваше да отговори и заложи на защита. Това беше най-силния рунд за Кубрат до момента.

Здрава размяна на удари в осмия рунд и след два силни десни Кубрат е разклатен. Кубрат успява да се стабилизира и рефера прекъсна за малко битката, за да ги предупреди да внимават с ударите зад главата, което помага на Кубрат. Той вкарва ляв, а Фюри десен. Много силен рунд за Хюи и страхотно сърце показа Пулев.

В деветия рунд Кубрат вкарва ляв, но получава десен. Пулев вкарва нов ляв и рефера прекъсва срещата за кратко,  защото някой хвърля кърпа на ринга. Срещата е подновена и Кубрат наказва с леви, а преди края мощна серия, която шокира Хюи, които едвам се измъква от нокдаун.

В десетия рунд Фюри започва да се задъхва, а Кубрат е безпощаден и вкарва десни удари.  Кобрата натиска с леви и десни, но Фюри търси клинч и оцелява. Минута преди края силни десни от Кубрат, но Фюри отново оцелява и се плези, но пак отнася здрав от Пулев.

В единадесети рунд двамата започват равностойно, а малко по-късно Кобрата вкарва силен десен,  който здраво разтърсва Фюри. Нов силен десен на който Хюи опитва да отвърне, но няма сила. Кубрат продължава да натиска, а Фюри няма търпение да свърши рунда.

В последния рунд Кубрат тръгна в атака, а на Фюри му трябваше нокаут,  но беше прекалено изтощен. Кобрата не спираше да натиска и да търси нокаута,  но Фюри някак си успя да оцелее.


След края на двубоя Кобрата сподели,  че е готов за битка с Антъни Джошуа. Кубрат също каза, че преподава на младите и не се е притеснил в осмия рунд, защото има "дебела глава". 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес