Зареждане

Кличко защити поясите си срещу Вах

Кличко защити поясите си срещу Вах
Публикувано на: Ноември 11, 2012 в 09:17 ч
Източник: Sportal.bg
Украинецът Владимир Кличко защити световните титли по бокс за професионалисти в тежка категория във версии IBF, WBO, WBA срещу непобедения поляк Мариуш Вах на галавечер в Хамбург (Гер).

Чест прави на 32-годишният поляк, че остана на крака през всичките 12 рунда, но накрая съдиите присъдиха победата на Кличко, за когото това беше успех №59 на професионалния ринг.

Да награди Кличко на ринга в Хамбург се качи холивудската знаменитост Силвестър Сталоун, а украинецът намери сили да похвали съперника си за проявената издръжливост.

Още в първия рунд Владимир засипа съперника си с удари с дясната си ръка, за да му покаже, че именно той ще диктува събитията на ринга, докато Вах показа, че целта му в този бой е да издържи. В началото на втория рунд полякът успя да изненада Кличко и го принуди да се защитава. В клинча обаче украинецът нямаше никакво предимство, тъй като Вах не му отстъпваше по габарити. В паузата преди третия рунд братът на Владимир - Виталий, му даде съвет да не пилее силите си в нанасяне на удари, докато инструкциите към Вах бяха точно противоположни - да продължава да пресира съперника си. Той изпълни указанията и макар и да не нанесе много удари, принуди Владимир да се движи много по ринга.


В четвъртия рунд полякът вече изглеждаше уморен и инкасира много удари. Темпото на боя спадна чувствително в петия рунд, от което по-добре се възползва украинеца, който да нанесе два мощни десни на Вах, по чието лице вече личаха белези. Вах избухна в края на рунда, нанесе силен удар, който прати Кличко край въжетата. Гонгът обаче го спаси от деликатната ситуация. Това стресна носителя на титлите и в шестия рунд Кличко отново беше по-активният боксьор и нанасяше удар след удар на поляка. Седмият рунд се разви по-същия сценарии, като в края му Владимир нанесе серия от 5-6 удара, но така и не успя да нокаутира поляка. В осмия рунд полякът съвсем забрави да се защитава - украинецът му нанясяше удари от всякаква позиция и дистанция. 50 секунди преди края на рунда Вах изглежда много зле, но остава на крака, което предизвика коментари, че главата му сякаш е от чугун.

В деветия рунд Кличко започна да съхранява силите за следващите части и не бърза да нанася удари при всяка възможност, сякаш отчаян от нечовешката издръжливост на Вах.

В десетия рунд полякът отново тръгна напред - той знае, че шансът му е да пресира Кличко и да не му дава възможност да нанесе нокаутиращ удар. Тактиката проработва - оцелява за още един рунд. В единадесетия Вах поема доста удари, но отново не се пропуква. В решителната 12-а част полякът излиза, ясно осъзнавайки, че губи мача и затова залага всичко на нанасяне на нокаутиращ удар. Той успява да извади от равновесие Владимир, който след мача се пошегува, че се е подхлъзнал на ринга. В последните 20 секунди Вах се хвърля "ва банк", но нито един от ударите му не попада в целта.

За сметка на това в джоба му ще влезе хонорар от 650 000 евро. Приходите за Кличко и промоутърската му компания пък са малко над 5 милиона евро, като половината от сумата идва от тв канала RTL.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес