Зареждане

Канело Алварес загрижен за Райън Гарсия: Като приятел не бих му позволил да се бие

Канело Алварес загрижен за Райън Гарсия: Като приятел не бих му позволил да се бие
Публикувано на: Март 30, 2024 в 06:57 ч
Саул "Канело" Алварес е тренирал с Райън Гарсия, сприятелил се е с него като ментор и наскоро го е наблюдавал от разстояние.

Алварес е загрижен.

В разговор  с Клаудия Трежосот от DAZN  преди пресконференцията за промотиране на собствения си двубой на 4 май срещу мексиканския си сънародник Хайме Мунгуя, Алварес заяви, че се надява Гарсия "да има хора, които да му помогнат".

"И като негов приятел, или както тренировъчен партньор", каза Алварес, "не бих му позволил да се бие."

Гарсия (24-1, 20 нокаута) ще се опита да направи втория си опит да стане световен шампион на 20 април срещу непобедения световен шампион Девин Хейни (31-0, 15 нокаута) в Barclays Center в Ню Йорк.

Но поредица от хаотично поведение и постове в социалните мрежи предизвикаха тревога, че Гарсия, който преди това си взе почивка от бокса, за да се занимава с психичното си здраве, не е подходящ за такова натоварващо събитие.

Гарсия преди това тренираше заедно с Алварес при треньора Еди Рейносо в Сан Диего.  Алварес пое ролята на по-голям брат с Гарсия, който в крайна сметка напусна залата, за да тренира при Джо ГусенСега той тренира в Тексас при Дерик Джеймс.

Алварес е виждал странните тиради на Гарсия.

"Единственото нещо, което му пожелавам в момента, е да има хора, които да му помагат, защото той има нужда от това - без да го съдят", каза Алварес пред Трежос. "Не знам какво се случва с него, но се надявам да има някой добър доверен човек."

 По-късно във вторникпромоутърът на Гарсия Оскар Де Ла Оя заяви, че планира да посети Гарсия в Тексас, за да провери какъв е напредъкът му.

"Както виждате, публикувайки боксовите си видеоклипове, той изглежда в страхотна форма ... със скоростта, силата и кондицията си", каза Де Ла Оя. "Не съм бил в залата му. Не съм лекар. Аз съм негов промоутър. Не разбирам какво се случва в главата му. Не мога да прочета мислите му. Но това, което виждам сега - това, което той ми показва - е много упорита работа, много дисциплина.

"Казах му: "Това е, което хората искат да видят от теб. Газене. Бой. Прави това, което умееш най-добре. И ако искаш да приключиш с кариерата си след битката, нека бъде така", каза Де Ла Оя. "Но когато тренираш, трябва да си съсредоточен." И точно това прави той. Той го разбира."

В чат в YouTube тази седмица обаче Гарсия се разплака, като каза на феновете си, че ги обича и че "преживява много. ... Опитаха се да отменят битката ми. ... Предполагам, че ще говоря с вас по-късно."

Алварес прогнозира Гарсия да победи едва-едва Хейни в двубой, който се очаква да се представи добре като платено шоу на DAZN, след загубата на Гарсия от Гервонта "Tank" Дейвис през 2023 г. , която генерира 1. 2 млн. покупки.

Алварес уточни и каза:

"Относно двубоя - ако е добре подготвен, може да е 50/50.

"В момента мисля, че ще му бъде много трудно."

Какви са вашите очаквания за очаквания двубой на Раян Гарсия срещу Девин Хейни?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес