Зареждане

Изхвърлиха шефа на аматьорския бокс

Изхвърлиха шефа на аматьорския бокс
Публикувано на: Юли 26, 2017 в 07:36 ч
Източник: novsport.com
Президентът на международната федерация по аматьорски бокс АИБА Чин Куо-Ву беше остранен от поста си поради огромните финансови проблеми на федерацията, съобщи Guardian. Куо-Ву е бил принуден да се оттегли, след като 13 членове са гласували за отстраняването му по време на събрание на изпълнителния комитет в Москва в понеделник, съобщава novsport.com.

АИБА ще бъде управлявана от извънредна комисия, която ще изпълнява задълженията на президента в продължение на три месеца, след което ще бъде свикан нов конгрес на който да се избере нов президент.

"Мнозина търпяха достатъчно и трябва да поправим това, което той стори. Това не е нещо, което се случи за един ден. От години трябват радикални промени. Лошото управление доведе до one man show с някакъв привиден екип"

Федерацията бе подложена на разцепление, след като няколко от членовете на изпълнителния комитет напуснаха поради несъгласия с Ву. Скандалите в АИБА не са новост. На Олимпиадата в Рио след серия от странни решения ирландският боксьор Майкъл Конлан заяви, че е бил "ограбен" в боя си с Владимир Никитин.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес