Зареждане

Иман Хелиф: Спрете да ме тормозите!

Иман Хелиф: Спрете да ме тормозите!
Публикувано на: Август 6, 2024 в 14:00 ч
Представителката на Алжир Иман Хелиф, която се състезава в бокса за жени на летните олимпийски игри в Париж, беше попитана дали е минавала на други тестове освен допинг, но състезателката отказа да отговори. Иман каза, че не иска да говори за това.

Нека Ви напомним, че Хелиф беше дисквалифицирана от Световното първенство на IBA 2023 преди битката за златния медал поради неуспешни тестове за пола. Алжирският олимпийски комитет заяви, че Иман е била дисквалифицирана „по медицински причини“.

В същото време боксьорката получи разрешение да участва в Олимпийските игри в Париж. Хелиф стана популярна в цял свят, но не с уменията си, а със своята сексуалност, която продължава да предизвиква спорове. Някои твърдят, че е жена, а други, че е мъж.

Сега Хелиф призова хората да се въздържат от тормоз над спортистите по време на Олимпийските игри.

„Апелирам към всички хора по света да спазват олимпийските принципи и Олимпийската харта. Да се въздържат от тормоз над всички спортисти, защото това има последствия. Огромни последствия. 

Може да унищожи хората, може да убие техните мисли, дух и ум. Това може да раздели хората. И поради това ги моля да се въздържат от тормоз.“, каза Хелиф.

Хелиф успя да доминира на Игрите и си гарантира медал.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес