Зареждане

Хорхе Масвидал тежал със 7 кг повече от Нейт Диас на боксовия им мач

Хорхе Масвидал тежал със 7 кг повече от Нейт Диас на боксовия им мач
Публикувано на: Юли 10, 2024 в 00:00 ч
Съобщава се, че Хорхе Масвидал бил по тежък от Нейт Диас с почти седем килограма по време на боксовия им сблъсък миналия уикенд.

Както знаем, Нейт Диас успя да надвие Хорхе Масвидал чрез решение в боксовия им мач миналия уикенд. Това, което много хора може би не знаят, е, че в Калифорния, където се проведе двубоят, освен предварителното претегляне, теглото на боксьорите се проверява и в деня на двубоя.

Планът, направен през 2017 г., е бил Атлетическата комисия на щата Калифорния да предотврати прекомерното намаляване на теглото на бойците. Ако те качат повече от 10% преди състезанието, може да има някои усложнения.

Масвидал се е погрижил да се възползва напълно от разрешеното му наддаване на тегло.

 

Нарастване на теглото на Масвидал

В деня на претеглянето Масвидал достигна 79.4 кг. В нощта на двубоя обаче той успява да напълнее до 92.5 кг. За сравнение, при претеглянето Диас е тежал 79.6 кг. Внощта на двубоя той достигна само 86.2 кг.

Не изглежда да има реални санкции, но това със сигурност е забележителна промяна. "Gamebred" даде да се разбере, че смята, че Диас е получил предимство от съдиите поради това, че двубоят е бил в родния му щат. Уви, в оценъчните карти Хорхе просто не успя да направи достатъчно, за да победи своя противник.

В медиите се заговори за реванш, но засега изглежда, че тези двама съперници ще поемат по различни пътища.

Какво мислите за резултатите от претеглянето на двамата бойци? Ще видим ли някога втори боксов мач между Хорхе Масвидал и Нейт Диас?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес