Зареждане

Хърн се надява коронавирусът да не размести боксовите двубои

Хърн се надява коронавирусът да не размести боксовите двубои
Публикувано на: Март 11, 2020 в 00:00 ч
Промоутърът Еди Хърн е притеснен от ескалиращата ситуация около коронавируса в световен мащаб.

Много спортни събития бяха отменени - KSW, Combate America, а също и MTGP в България.

Хърн и неговата компания, Мачрум Спорт, вече отмениха две събития в Италия.

За момента няма планове за отлагане на събития в Англия, но има риск те да се проведат без публика, което не е вариант за организатора.

"Публиката е много важна за боксовите срещи," каза Хърн пред BBC Sport Wales.

"Боксът е много различен спорт от футбола, няма как да е на затворени врати. Боксьорите имат нужда от подкрепата на аудиторията, за да вдигнат адреналина си. Хората в залата са много важни в такива моменти. Стискам палци да не се налага да отменяме събития. Зависи от правителството - то се грижи за нашата сигурност.

Но трябва да помислим и за бойците. Те трябва да излязат и да спечелят пари, да осигурят семействата си. Когато пропуснат двубой, не е толкова лесно, че да се бият следващата седмица. Понякога се чака три или четири месеца за нова дата... имаме много планирани събития, които ще напълнят залите.

Боксьорите тренират месеци, влизат в категория, което е трудно, те не работят всеки ден - плаща им се за една вечер и ако я загубиш, това е голям проблем за тях и техните семейства. Сигурността на обществото е от най-голямо значение, но ми се иска да направим тези събития и разчитам на правителството да контролира ситуацията."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес