Зареждане

Григор Саруханян с боксов мач за титлата на WBO

Григор Саруханян с боксов мач за титлата на WBO
Публикувано на: Април 6, 2022 в 00:00 ч
Един от най-атрактивните български професионални боксьори, Григор Саруханян ще атакува шампионската титла на WBF в полутежка категория на 16-ти април.

Галавечерта с шампионската битка ще се проведе в Мюнхен, Германия, а опонентът на Григор за титлата е опитният Шефат Исуфи.

"Ще е труден двубой, но на 100% вярвам в себе си и отивам за победа," сподели Саруханян за MMA.BG. "Така както ще зарадвам себе си и моите фенове, така ще зарадвам и цяла България."

Григор е с обща статистика в профибокса 16-5-1, а в момента е в серия от 7 поредни победи. Дългите години битки, натрупан опит и атрактивни срещи са привлекли вниманието на промоутърите от Германия, които са се свързали с отбора на Саруханян.



"Доста време чаках битка със Спас Генов. Нещо обаче неговите мениджъри не успяха да се разберат с моите. Затова мисля, че вече дойде момента да изляза и да се бия за титла."

Вижте също: Григор Саруханян за Спас Генов: Ще го потроша

Григор в момента се подготвя и тренира в София, като предизвикателство ще бъде и това, че битката ще е 12-рундова - нещо, през което българският боксьор не е минавал до момента.

"Всичко с подготовката ми върви добре. До 10-ти април ще тренирам усилено и се надявам да няма травми до тогава.

Сега се чувствам във форма и много уверен в себе си. Свалих доста килограми и на теглото, на което съм сега, се чувствам отлично като бързина и сила.

До момента не съм играл 12-рундов мач, но преди месец имах 8-рундов мач и усетих, че имам доста сила. Със сигурност няма да чакам мачът да продължи 12 рунда. Опонентът ми е доста добър и опитен. Трябва да го изненадам и целта ми е да го нокаутирам. Все пак съм на чужд терен, така че не се и надявам да ми дадат победа по точки. Отивам да го нокаутирам - само тогава победата ми е на 100% сигурна."


Предизвикателствата пред Григор преди шампионската битка не са малко, а най-голямото от тях е неговият опонент Шефат Исуфи. Родом от Сърбия, Шефат живее в Мюнхен и ще се бие пред своя публика. Освен това има внушителен опит на профи-ринга със своите 33 победи и само 4 загуби. 24 от победите му са с нокаут, а в резюмето си има битки с боксьори като Томаш Адамек и Били Джо Соундърс. В момента класният боксьор е в серия от 6 поредни победи.

Подготовката за такъв съперник е от изключителна важност, но с правилните хора до себе си, Саруханян е готов да наложи атрактивната си игра и да донесе титлата на WBF в България.

"Искам да благодаря на моите спонсори, които изключително много ми помагат - az.digital, Нивел Строй, пицария Ветрило и Венто. Битката е факт и благодарение на Дани Дамянов - моя промоутър, както и благодарности на моя треньор Веселин Кирилов. Тези хора много се грижат за мен да покажа сериозни резултати и надявам се на 16-ти да ги зарадвам."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес