Зареждане

Григор Саруханян: Огромно удоволствие за мен е да радвам феновете с победи

Григор Саруханян: Огромно удоволствие за мен е да радвам феновете с победи
Публикувано на: Март 22, 2023 в 10:00 ч
Григор Саруханян ще участва в главния двубой на традиционния турнир по бокс между привържениците на "Левски" - "Битки на духа", който ще се проведе на 25-ти март в столичната зала "София".

Шампионът по бокс е готов да зарадва феновете си с нов зрелищен двубой, за който се готви активно в последните седмици.

"Подготовката мина супер. Имах доста силни спаринги. Тренирах много с Петър Драганов," сподели Саруханян за MMA.BG. "Чакам с нетърпение кантара и в събота да покажа на всички за пореден път защо съм шампион и на какво съм способен."

На ринга срещу шампиона на WBC ще излезе французина Салим Бен Реджеб, който има 9 победи на професионалния ринг. Двамата ще се бият в шеструндов боксов мач.

"Гледах му неговите последни 3 срещи. Личи си, че е опитен и корав. Има изненадващи удари. Със сигурност очаквам да ми е трудно, но вярвам, че ще го изненадам. Аз съм по-бърз и по-техничен. Всеки път гоня нокаут и се надявам и този път го постигна."

 
Григор се радва на широка подкрепа от феновете не само на бокса, но и на футболния клуб "Левски" сред чиито привърженици е той.

"Прави ме много щастлив това, че успявам да зарадвам хората с всяка една моя победа на ринга.

Аз съм си от сектор Б, от Левски и за мен е чест, че нашата организация ме покани да участвам за втора година в този турнир.

Освен моята среща, ще има доста интересни двубои и нямам търпение да бъда част от тази галавечер."

В края на 2022-ра Саруханян записа огромен успех не само за своята кариера, но и за българския бокс. В галавечерта на Revolution Boxing Promotion: Night of the Titles той успя да вземе убедително титлата на WBC във версия "Славянски народи" с победа с технически нокаут над Амир Скриели в седмия рунд.

Плановенете на Григор са както винаги амбициозни и той планира защита на титлата си и атака към още една по-късно през тази година.

"След предстоящия ми двубой имам план да защитавам титлата си, като в същото време се бия за още една. Ще бъде доста интересен двубой за мен и за моите фенове.

Това ще се случи в следващото издание на Real Boxing Promotions. Целта ми е да се бия на все по-високо ниво. Показах на какво съм способен и какво правя на с моите съперници. Ако нямам контузии по план това може да се случи през юли месец."


Постиженията на 36-годишният боксьор привличат вниманието не само на чуждите мениджъри и състезатели, но и на тези в България.

Саруханян обаче гради разумно кариерата си и си поставя високи цели. Именно затова е категоричен, че няма какво да спечели от битки с български боксьори и няма намерение да се изправя срещу такива, освен ако не е за хонорар, който да си заслужава.

А предизвикателства не липсват. Борислав Занков, Спас Генов, а сега и Борислав Велев.

"Това са хора, които си правят PR на мой гръб. Аз не бягам от нито една среща, но срещу тях бих излязъл за сума, която да си заслужава. За мен ще удоволствие да им взема парите. Но иначе аз нямам какво да спечеля от такива битки тук.

Разбрах, че Борислав Велев сега искал да ме предизвиква. Не може той е да е толкова назад в ранглистата, да играе със слаби боксьори и да иска да се бие с мен. Това са хора, които се опитват да ми влязат под кожата, да се бият с мен, но това е само за да може името им да се чуе покрай моето. Хората в противен случай няма как да разберат за него. Казал съм на неговия мениджър каква сума ме устройва да играя срещу него. Иначе не виждам смисъл да играя с Борислав Велев. Аз се целя в боксьори от топ 100 или топ 50 в световната класация

Всеки гледа да направи някаква интрига с моето име, за да привлече интереса на хората."

Двубоят на Саруханян е главната битка на турнира "Битки на духа", като преди него на ринга ще се качат боксьори от различни градове в страната и чужбина.

Единадесетия боксов турнир между привържениците на Левски ще се проведе тази събота в зала "София" и е с начален час от 19:14.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес