Зареждане

Григор Саруханян е шампион на WBC CISBB

Григор Саруханян е шампион на WBC CISBB
Публикувано на: Декември 17, 2022 в 23:30 ч
Григор Саруханян беше главният двубой в галавечерта Night of the Titles, която се проведе в столичната зала Универсиада в съботната вечер. Той се изправи срещу Амир Скриели в шампионски двубой за титлата на WBC CISBB (на славянските народи) в 10-рундов двубой.

Още с първия гонг Саруханян влезе в размени с добре познатата си експлозивност. Скриели показа, че има уменията да издържи на натиска на българския боксьор с арменска кръв и до края на рунда битката премина в по-умерено темпо, но с размени на удари и от двамата бойци.


Във втория рунд двамата излязоха по-спокойни. Саруханян залагаше на крошета, докато Скриели на комбинации. Саруханян държа центъра и постепенно с атаки притискаше опонента си към въжетата. 10 секунди преди края на рунда Саруханян изля канонада от удари по Скриели, които определено замаяха боксьорът от Черна гора.

В третия рунд Саруханян отново вкара доста сили в ударите си, като в средата успя да разклати Скриели след като едно от крошетата попадна много точно. Последваха и две силни крошета, които влязоха чисто, но Скриели се оказа доста издръжлив на удари боксьор.


Видно на ринга по-агресивният боксьор е Григор, вкарвайки доста повече удари с повече сила и повече успеваемост.

В петия рунд Саруханян разби носа на Скриели, който продължи да бъде по-дефанзивен. С дясно кроше Григор изби гумата от устата на опонента си.

Скриели продължи да поема тежки удари, но не само крошета, но и в тялото. Черногорецът определено показа, че има характер, идръжливост и носи на бой, но не показа по какъв начин може да победи Саруханян, тъй като в повечето време отнасяше от ударите на българския боксьор.

Прави впечатление колко издръжлив е Саруханян, тъй като силата и експлозивността на ударите му не се бяха променили в 6-те изиграни рунда до момента.


В седмия рунд Скриели започна да провокира Саруханян, но с жестове, а не с атаки. Саруханян му отговори с няколко крошета, които пратиха ченогорецът на земята.

Той се изправи, но Саруханян не го пощади и го обсипа с тежки удари, които нямаше как да не пречупят Скриели, но реферът реши да се намеси и да спре двубоя.



Така Саруханян взе титлата на WBC с технически нокаут в седмия рунд.

Сед битката Саруханян благодари на всички за подкрепата и обеща, че това няма да е последната титла за България.

Опонентът му, Скриели, също взе микрофона и призна качествата на българския боксьор.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес