Зареждане

Гласят Усик срещу Джойс

Гласят Усик срещу Джойс
Публикувано на: Януари 20, 2021 в 08:56 ч
Франк Уорън, мениджърът на Олимпийския сребърен медалист, Джо Джойс разкри че се водят преговори за двубой с Александър Усик за временната титла в тежката категория на WBO.

Усик е задължителният претендент за титлата на WBO, а Джойс е на второ ямсто.

Антъни Джошуа, който държи титлите на WBO, IBF, IBO, WBA в момента финализира преговорите по организиране на двубой с шампиона на WBC, Тайсън Фюри. Двамата трябва да се бият два пъти през тази година, като първата им среща се гласи да бъде през май или юни.

За да се направи двубой между Джошу и Фюри, трябва да има сделка с Усик, която да го накара да почака.

Ако Джошуа реши да сдаде титлата си на WBO, тогава от боксовата организация трябва да срещне Усик и Джойс за нея.

"Работим върх това в момента - Усик и Джойс. Мисля, че WBO ще нареди да се бият за временната титла. Ние нямаме нищо против, Усик също," сподели Уорън.

"В момента текат предварителни разговори и ще видим накъде ще отидем отсега. Надявам се битката да бъде организирана. Това е добър двубой и мисля, че Джойс ще победи.

Победителят ще е в много добра позиция. Победителят между Тайсън и Антъни ще се би е с Джойс или Усик или ще трябва да освободи колана."
 

И двамата боксьори взеха големи победи през 2020-та.

Джойс взе титлата на EBU с нокаут над Даниел Дюбоа, а Усик спечели след 12 рунда със съдийско решение над ветерана Дерек Чисора.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес