Зареждане

Фюри призова Джошуа: Освободи титлите, забрави Усик - бий се с мен!

Фюри призова Джошуа: Освободи титлите, забрави Усик - бий се с мен!
Публикувано на: Септември 22, 2020 в 15:07 ч
Шампионът в тежка категория на WBC Тайсън Фюри продължава да натиска Антъни Джошуа, за да заобиколи всички свои задължения на шампион, които пречат на битката им през 2021 г.

Фюри ще се изправи срещу Дионтей Уайлдър в трилогия на 19 декември.

Джошуа, който притежава световните титли WBO, IBF, IBO, WBA, ще защитава титлите си на 12 декември срещу Кубрат Пулев, който е задължителният претендент на IBF.

Ако Джошуа надделее, той има още една задължителна битка - на претендента от WBO, Александър Усик.

Усик вече даде да се разбере, че няма да се отдръпне - което поставя Джошуа в много тясна позиция.
 
Поредицата от две битки с Фюри обаче е далеч по-доходна възможност.


 
"Вместо да се бие с всички тези претенденти, бих му казал, че просто трябва да освободи тези титли и да участва в двубой, който всеки иска да види", каза Фюри.

"Не бягам от теб, не ми пука за теб. Ще мина през теб като нож през масло. Ела да се биеш с голямото момче, пристъпи насам и ще бъдеш нокаутиран. След това се бий с всички онези лесни момчета. Уважавам Александър Усик - той е велик боец, световен шампион, вероятно ще стане шампион в тежка категория, ако се бие с Антъни Джошуа - но не ми взимай печалбата за пенсия, скъпи. Не го прави.

"Казах на Деонтей Уайлдър преди години:"не вземайте пенсионния ми фонд, не се бийте с Джошуа, той е мой. Той е моят сънародник, искам го, разбивам го!" Но това не се случи. Той бе разбит неочаквано от Анди Руис. Беше каквото беше. Ако се бият - Усик ще победи Джошуа, но се обзалагам, че няма да се бият. Защото защо му е да се бие Усик и да вземе едва десет процента от това, което може да спечели от битка с мен.

"Освободи титлите, нека момчетата да се бият за свободния пояс на WBO, който и да е - Усик и Джоузеф Паркър. Ние сме на върха в играта. Ние сме в този спорт, за да водим най-големите битки. Това е боксов мач, какво лошо може да се случи? Можеш да загубиш? Голяма работа. "
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес