Зареждане

Фюри и Усик продадоха 1,5 милиона PPV

Фюри и Усик продадоха 1,5 милиона PPV
Публикувано на: Юни 9, 2024 в 08:00 ч
Очакването Александър Усик и Тайсън Фюри най-накрая да се сблъскат беше осезаемо, особено след като първоначалните преговори се провалиха заради финансови разногласия за битката през април 2023 г. на лондонския стадион Уембли.

За щастие се появи Турки Алалших, който гарантира огромни заплати на двамата, за да се бият в Рияд, Саудитска Арабия. Битката между двамата беше за безспорната титла в тежка категория. Безспорен шампион нямаше от над 20 години насам.

Усик успя да спечели с решение и стана безспорен шампион. Сега източници сочат, че Усик-Фюри е генерирал над $50 милиона приходи от pay-per-view с повече от 1,5 милиона покупки, основно от Обединеното кралство.

Събитието също е привлякло $40 милиона от спонсорство и над $3 милиона от продажба на билети, с общи производствени разходи около $120 милиона според ESPN. Алалших, страстен фен на бокса, е допринесъл за превръщането на Саудитска Арабия в основен център за спортни развлечения.

Критиците твърдят, че инвестицията на Саудитска Арабия в спорта има за цел да повиши глобалната й репутация, съобразявайки се с плана Vision 2030 за увеличаване на туризма и насърчаване на фитнеса. Престолонаследникът Мохамед бин Салман се обърна към тези твърдения, като подчерта икономическите ползи, заявявайки:

„Ако спортното пране ще увеличи моя БВП с 1%, тогава ще продължим да правим спортно пране.“

Битката между Усик и Фюри беше ключово събитие по време на сезона в Рияд, ежегоден фестивал, привличащ значителни спонсори. Гледайки напред в бъдещето, реваншът на 21 декември между Усик и Фюри обещава още едно хитово събитие.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес