Зареждане

Франция: Не бойкотирахме световното по бокс, защото искаме неутрална позиция

Франция: Не бойкотирахме световното по бокс, защото искаме неутрална позиция
Публикувано на: Март 19, 2023 в 07:00 ч
Президентът на Френската федерация по бокс Доминик Нато говори за причините националният отбор да не се присъедини към бойкота на Световното първенство по бокс заради участието на спортисти от Руската федерация под собствен флаг.

Много държави от Европа обявиха бойкот, след като САЩ първи скочиха срещу руснаците и обявиха, че няма да участват. Франция обаче не се включи, защото искат да имат неутрална позиция.

„Франция ще бъде домакин на следващите олимпийски игри. Поради тази причина ние сме заинтересовани да поддържаме неутрална позиция.

Преди да взема такива сериозни решения, се свързах с ръководните органи на страната ни. Дадоха ми ясно разбиране, че не можем да се придържаме към категорична позиция.“, каза Нато, цитиран от Ouest France.

Припомняме, че в момента в Индия се провежда Световното първенство по бокс за жени - от 15 до 31 март. Световното първенство по бокс за мъже ще бъде в Ташкент от 1 до 14 май.

Следните страни обявиха бойкот на състезанието: Полша, Швеция, Великобритания, Канада, САЩ, Чехия, Англия, Украйна, Норвегия и Ирландия.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес