Зареждане

Еди Хърн: Антъни Джошуа е по-добър от Тайсън Фюри

Еди Хърн: Антъни Джошуа е по-добър от Тайсън Фюри
Публикувано на: Август 29, 2024 в 16:00 ч
Това, че Антъни Джошуа загуби два пъти от Александър Усик, не означава, че е по-слаб от Тайсън Фюри.

Преди година Тайсън Фюри беше според мнозина най-добрият в тежка категория на планетата, което се потвърждаваше от неговия безупречен резултат. Това се потвърждаваше и от факта, че той беше единственият, който успя да победи нокаутьора Дионтей Уайлдър. Нещо повече, Фюри успя в два последователни случая, а някои биха казали дори три пъти.

Но отново зависи от гледната точка. Докато по-голямата част от хората ще кажат „уау“, останалите просто ще вирнат носове и ще потърсят грешки, за да потвърдят теорията, че Дионтей Уайлдър всъщност никога не е бил топ боксьор. Вероятно не трябва да се колебаем какво е мнението на мениджърът на Джошуа Еди Хърн.

Хърн многократно е критикувал Фюри и реши за пореден път да го направи.

„Когато оценяваме качествата на един боец, винаги трябва да вземем предвид срещу какви опоненти се е изправял и побеждавал. А истината е, че Тайсън е победил само двама добри боксьори в кариерата си. Единият е Дионтей Уайлдър, а другият е Владимир Кличко. От гледна точка на елита в тежка категория, това е много малко.

Ако оставим настрана факта, че Фюри загуби от Усик, което донякъде очаквах, дори и да поставя постиженията му в контекста на това, което направи Джошуа, струва ми се, че Антъни все още е малко по-добър. Той имаше повече от тези елитни противници и въпреки че загуби два пъти от Усик, той винаги се биеше с по-голяма конкуренция. 

Разбира се. Това е груб бизнес. AJ падна от същия опонент, много равностойно и оспорвано. Усик е от световна класа. Това е типът противник, който търсим. Тайсън не е такъв.“, каза Хърн. 

Джошуа се завръща през септември, за да се бие с Даниел Дюбоа в Лондон. Фюри от своя страна ще направи реванш с Усик през декември.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес