Зареждане

Ебани Бриджис загуби титлата си след слабо представяне

Ебани Бриджис загуби титлата си след слабо представяне
Публикувано на: Декември 10, 2023 в 07:16 ч
21-месечното властване на Ебани Бриджис като световен шампион в категория петел на IBF приключи, след като австралийката беше победена единодушно от Мийо Йошида.

Бриджис беше доминирана от японската си съперничка още от самото начало. Бриджис, наричана "Русият бомбардировач", първоначално трябваше да се бие със сънародничката си Аврил Мати, която се оттегли в последния момент поради контузия. Йошида, която е предимно ММА боец, се намеси в последния момент и смая света на бокса след зашеметяващо представяне.

Йошида (17-4, 0 КО) спечели с единодушно съдийско решение, като съдиите оцениха битката с 99-91, 99-91 и 97-93 в нейна полза. Бриджис (9-2, 4 КО) излезе на ринга като голям фаворит, но изглежда се затрудни сериозно срещу стила на Йошида.

37-годишната Бриджис загуби шампионската титла на IBF в категория петел, която спечели, когато победи Мария Роман единодушно през март 2022 г. в Англия. Йошида нанесе 122 значителни удара в сравнение с 66 на Бриджис в показателна статистика, която обобщава битката.

Говорейки миналата седмица, Бриджис намекна, че е на прага на пенсиониране. Бившата учителка в училище в Сидни е спонсорирана от лейбъла „Forged Irish Stout“ на Конър Макгрегър и прави стъпки, за да започне кариерата си след бокса. Загубата на Бриджис идва, след като тя отново повдигна вежди с облеклото си на кантара.

Австралийката носеше пикантен син комплект бельо, а някои я определиха като "позор" и "отвратителна" за избора на тоалет.








Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес