Зареждане

Джейк Пол: Пътят ми ме води до бъдеща битка с Канело

Джейк Пол: Пътят ми ме води до бъдеща битка с Канело
Публикувано на: Декември 13, 2023 в 07:06 ч
Звездата от Youtube, превърнал се в боксьор, Джейк Пол, смята, че кросоувър боксов мач със Саул "Канело" Алварес е реалистичен сценарий за бъдещето.

Пол се завръща на ринга на 15 декември в Caribe Royale Resort в Орландо, Флорида.

Съперник е неизвестният професионален боксьор Андре Аугуст (10-1).

За Пол този двубой ще бъде вторият професионален боксьор в кариерата му с осем двубоя. През февруари Пол претърпя загуба с разделено решение в осем рунда, когато се изправи срещу непобедения перспективен боксьор в лека тежка категория Томи Фюри.

Пол се отърси от поражението през август с единодушно решение в десет рунда над ветерана от ММА Нейт Диас.

Ако някога се стигне до двубой с Канело, Пол ще бъде определян като огромен аутсайдер.

Пол обаче изтъква неотдавнашния двубой между шампиона на WBC в тежка категория Тайсън Фюри и ветерана от ММА Франсис Нгану. В двубой, който според повечето наблюдатели беше напълно несъвместим, Нгану свали Фюри в третия рунд и в крайна сметка загуби със спорно решение в десет рунда.

"Мисля, че пътят, по който вървя сега, ме подготвя за бъдещ двубой с Канело", каза Пол. "Дори само да му покажа, че мога да изиграя 10 или 12 рунда с него, че съм го правил с истински, легитимни професионални боксьори и съм ги побеждавал.

"Така че, когато победя тези момчета през следващата година или две и продължа да вдигам нивото на опоненти, мисля, че аз срещу Канело се превръщам в наистина интересен двубой и нещо, което много хора ще си кажат: "О, Джейк ще бъде унищожен.' Но в съзнанието ви се появява това забавно нещо, същото като с Франсис Нгану и Тайсън Фюри: 'Да, но той е по-големият, който има ударна сила!" Така че се превръща в  наистина забавна, интересна битка, която според мен е историческа, а Канело изрази интерес в интервюта, така че мисля, че сме по-близо, отколкото си мислим."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес